Terapiaratsastusta, Linnanmäkeä etc3.9.08 keskiviikkona varhain
Kyllähän se syksy nyt sitten on tullut. Viime sunnuntai oli jo hyvin viileä. Maanantaiaamuna mennessämme sairaalaan taksikuski kertoi töihin lähtiessään raaputelleen auton ikkunoista huurretta. Itse huomasin ulkolämpömittarin käyneen nollassa, mutta en sentään pakkasen puolella. Näin on kuitenkin mitä ilmeisimmin ollut.


Perjantaina 22.8.08 Tuomarinkylän kartanossa

Kun kaksi viikkoa sitten sain tietää Jasminen hoitotilanteesta, olemme lääkärin kehotuksesta pitäneet aikamoista touhua yllä. Jasmine on käynyt ratsastamassa Tuomarinkylän kartanossa, Linnanmäellä on käyty kolme kertaa ja Merimaailmassa kaksi kertaa. Yksi elokuva on vuokrattu ja katsottu maanantai-iltana. Korkeasaareen menoa on suunniteltu useampaankin otteeseen. Sunnuntaina olisimme menneetkin, mutta oli niin kylmä, etten halunnut lähteä. Tyttö olisi voinut vilustua pyörätuolissa istuessaan ja olisinko minäkään aksanut työnnellä häntä siellä Korkeasaaren mäkisissä maisemissa.
Tuomarinkylässä kävimme perjantaina 22.8.08 iltapäivällä heti sen jälkeen,kun Jasminelle oli tankattu kaksi pussia trombosyyttejä. Tyttö jaksoikin todela hyvin olla peräti puoli tuntia ehkä enemmänkin - en huomannut katsoa kelloa - ratsailla suuren hevosen selässä. Hevonen oli nimeltään Urjala, lempinimeltään Nalle. Se on tuttuja suomenhevosia, luotettava ja varma heppa, rauhallinen kuin mikä. Iältään polle on jo kaksikymppinen. Siellä tyttö keikkui ja pysyi tyylikkäästi ylhäällä, tosi korkealla ilman pienintäkään pelon osoittamista. Valitti vain illemmalla hieman aristavaa takamustaan. Satulassakaan ei ollut mitään mista pitää kiinni. Katri, joka oli avustamassa, kehotti pitämään kiinni hevosen harjaksista.


Tytön isä oli lähtenyt Tuomarinkylään kyytimieheksi. Ratsastureissun jälkeen kävimme huoltoaseman ulkoterassilla juomassa kahvit ja teet. Jasmine oli väsynyt, mutta onnellinen. Yksinhuoltajana ja lastaan hoitamaan, töistä pois jääneenä, äitinä tietää, ettei raha kasva puussa. Ajattelin tytön onnellisia kasvoja katsellessani, että vaikka tuo puolituntinen maksoi 50 euroa, mikä on meidän rahatilanteessamme paljon, se tosiaan kannatti.

Lisäys 11.9.08

Lisään tähän nyt kuvia, joita otin kännykällä 23.8.08 Linnanmäeltä.

Jasminelle siis tankattiin verihiutaleita perjantaiaamulla, jotta hän jaksaisi touhuta jotain mielipuuhiaan edes jossain määrin ko.viikonvaihteen aikana. Perjantain ohjelma alkoi ratsastuksella ja jatkui lauantaina Linnanmäellä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.