LelumuseohaaveitaTiistai 23.9.08

Vuosia sitten, silloin kun Jasmine oli vielä pieni ja asuimme maalla vanhassa kansakoulussa, pidin nukke-ja nallenäyttelyitä. Silloin aloin haaveilla leikkikalumuseon perustamisesta. Olenkin vuosien varrella kerännyt aika paljon aineistoa, mutta ovatko ne enää tallella, en tiedä. Jasminen sairastuttua en ole pystynyt käymään maallakaan kolmeen vuoteen. Monissa muutoissakin on paljon matskua saattanut hävitä. Enää viime aikoina en varsinaisesti ole ostanut paljon mitään leikkikalumuseota silmällä pitäen. Joskus kyllä joltain kirppikseltä on tullut hankittua jokin mielenkiintoinen esine, jos hinta on ollut kyllin halpa. Tapanani on myös ottaa talteen, jos joku on heittänyt jotain hyväkuntoisia lasten leluja pois.Tässä juuri päivänä muutamana oli joku laittanut talomme roskahuoneeseen kaatikselle vietäväksi ison kassillisen leluja.Varmaan jonkun isoksi kasvaneen pikkupojan aarteet, sillä tuskin kellekään tytölle on niin suurta määrää erilaisia hirviöitä ja dinosauruksia hankittu.


Mukana tosin oli iso nukke, joka lienee 70-80-luvun peruja. Nuken kädet olivat irti, mutta ehjät. Puuttui vain kumilenkki, jonka avulla kädet ovat taas kunnossa. Lelut olivat suurimmaksi osaksi ehjiä ja puhtaita. Nukke suorastaan hieno. Myös kaikki isot dinot olivat ehjiä.
Nukke muistuttaa aika paljon omaa 12-vuotiaana saamaani nukkea. Selässä lukee Rovaniemi, Polarnukke, Finland. Saman tehtaan muotteja varmasti. Harmi, ettei minulla enää ole sitä lapsuuden nukkea. En enää 12-vuotiaana leikkinyt nukeilla, mutta vuosia nukke kulki mukanani rakkaana muistona mummostani, joka nuken minulle antoi Marjan päivän lahjaksi. Hän oli myös tehnyt nukelle kauniit vaatteet.
Tästäkin nukesta saa hienon. tTukka kampaukselle ja nätit vaatteet ylle.

1 kommentti:

  1. Heippa! Ihana nukke, mulla samanlainen, mutta lyhyemmällä tukalla. Tein itse uuden mekon omalleni, olisi kiva nähdä sinun nukkesi uudessa vaatteessaan ja kammattuna?

    VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.