Elinympäristömme kuvia

Nurmikenttä ja Leikkipuisto

Asumme pienen viheralueen tuntumassa, tai pienen ja pienen, miten sen nyt ottaa. Tämä on periaatteessa aika lailla Helsingin keskustaa, mutta harvassa paikassa on näin vihreää. Talon edessä on valtava nurmikenttä, monen peltosaran kokoinen. Puut suojaavat läheisen vilkkaasti liikennöidyn kadun melulta. Talo, jonka 5. kerroksessa asumme (pihalta 4. kerros, nurmikentän puolelta 5. kerros), on rakennettu mäelle. Viereinen iso valtaväylä jää alas puiden taakse. Mäki itsessään jo eristää talomme liikenteen ääniltä. Vihreää on joka puolella, vaikka monet pitävät aluttamme harmaana betonikylänä. Se johtuu siitä, ettäalueen halki kulkeva katu on taloja alempana ja betonia on kadulle päin runsaasti, samoin leveitä betoniportaita, joita nousemalla vasta pääsee sisälle kaupunginosaamme.
Lisään tähän mahdollisesti muutaman kuvan myöhemmin.

Naapuritalot ovat samanlaisia kivijärkäleitä. Näissä kuvissa on mainoskuumailmapalloja. Tosin kännykkäkuvassa ne näkyvät pelkkinä pisteinä,vaikka ovatkin suhteellisen isoja palloja.


Vuodenaikojenvaihtelut näkee näillä kulmilla hyvin, sillä puita ja pensaita on paljon. Ruska on totta tälläkin leveysasteella. Siellä täällä näkee myös villinä kasvavaa luontoa, vaikka nurmikenttä parturoidankin huolella. Nurmikenttään ilmeisesti meneekin sitten kaikki energia, muuta ympäristön hoitamista näkee harvoin. Keväällä täällä on valkovuokkoja ja harvinaisia keltavuokkojakin, jotkä yllättäen kasvavat nurmikentän laidoilla.Kesällä nurmikentän kansoittavat auringonottajat, leikkivät lapset, nuoret miehet peleineen ja joskus ryyppyporukat. Sanonkin mielessäni tätä aluetta rannaksi, vesi vain puuttuu. Joskus tässäon ranta varmaan ollutkin päätellen kalliossa olevista metallikoukuista.Kesällä nurmikolla on paljon väkeä. Varsinkin hellepäivinä. Mutta vähäinenkin auringonpaiste houkuttelee ihmiset tänne. Jotkut tulevat valmiiksi uimapuvuissa ja bikineissäkin.

Nokkosiakin on ja pujoa, vaikka kiskonkin mahdollisimman monista niistä kukkanuput ennen kuin ne ehtivät aueta. Maitohorsmaa, takiaisia ja villinä kasvavia vadelmapuskia. Puut ovat joko lehmuksia tai vaahteroita, mutta myös leppiä, haapoja japihlajia on siellä täällä aika paljon. Kuuset ovat varmaankin istutettuja. Kallioilla ja hiekkateiden varsilla kasvaa orvokkeja, katkeraa maksaruohoa, lemmikkejä ja monia muita villikukkia. Mansikoita, metsätähtiä, voikukkia jne.

Otetaanpa tähän pari poseerauskuvaakin. Jasmine ja minä ulkoilutamme collietamme Nalle Puhia.

Tässä näkymä nurmikentälle leikkipuiston suunnasta tultaessa.

Viereinen leikkipuisto on ollut kesästä asti remontissa. Ilmoituksen mukaan leikkipuiston kunnostus kestää pitkälle joulukuulle.
Leikkipuiston portinpieli on nyt tämän näköinen.
Olen joitakin graffiteja laittanut aikaisempaan blogiini. Laitan ne nyt pienempinä kuvina myös tähän. Graffitit ovat leikkipuiston rakennusten ulkoseissä.
Leikkipuiston portin sisäpuolella on nyt tällaista.


Jotain on jo valmiinakin. Jasmine kokeilee uusia laitteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.