Linnanmäki sateessa6.-7.9.08 Yöllä klo 3.30

Olen jo tottunut tähän sekalaiseen vuorokausirytmiin. Tai en tiedä. Ehkä tähän ei totu, tästä vain on tullut tapa, kun tytön kanssa menee myöhään, enkä voi käydä nukkumaan aina silloin, kun mieli tekisi. Tulimme hieman yli 22:n kotiin Linnanmäeltä. Jasmine halusi ruokaa ja nimenomaan "makaronia ja ketsuppia" ja totta kai laitoin tytölle tätä yhtä hänen nykyisistä mieliruoistaan. Gluteenitonta makaronia tietysti, koska Jasminella on keliakia. Tyttö söikin ison lautasellisen hyvällä ruokahalulla. Samalla annoin hänelle lääkärin viimeksi määräämät lääkkeet: Dolmed(5g)-puolikas, Celepran-tabletti, Konakion-puolikas ja 1 kpl Ditrim Dubloa. Syötyään tyttö nukahti sänkyyni. Tässä nyt taas kirjoittelen tytön jalat sylissäni.Sitten jotain tämän päivän tai siis lauantain ohjelmasta:
Lähdimme klo 17:n jälkeen Linnanmäelle. Pääsimme sinne tytön isän kyydissä. Kari oli menossa yöksi töihin ja lupasi, jos ei tule hirveää kiirettä, mahdollisesti viedä meidät jossain välissä sitten kotiin takaisin. Ostin Jasminelle 24 euron Iltahupi-rannekkeen, jolla hän pääsisi kaikkiin laitteisiin.


Iltahupi olisi voimassa vasta klo 19 alkaen, joten menimme ensin Sea Lifeen, Merimaailmaan, minne tytöllä oli jo ennestään kesän alussa ostettu vuosilippu. Huomasin, että sinnekin oli vuosilipun hinta noussut 10 eurolla. Alkukesästä vuosilippu maksoi 30 euroa, nyt hinta oli jo 40 euroa, siis yli 30 %:n korotus!

Kun tulimme Sea Lifesta, menimme Peacockin aulan kahvilaan odottelemaan, että kello tulisi seitsemän. Pyörähdimme kuitenkin ensin Kahvikupissa.

Jasmine alkoi äkkiä voimaan pahoin. Istuimme kahvilan pöydässä, kun Jasminea alkoi oksettaa. Hän lähti juoksemaan ulos, mutta oksennus tuli, ennen kuin hän ehti ulko-ovelle. Onneksi kukaan henkilökunnasta ei ollut vihainen. Menimme sitten vaihtamaan vaatteita naistenhuoneeseen siis vessaan. Oli hyvä, että minulla oli ylimääräinen pusero mukana. Oksentamisen jälkeen tyttö oli janoinen ja menimme paikalliseen hampurilaispaikkaan, mistä hän halusi pullon vettä ja ranskalaiset.Nyt tajusin vihdoin antaa hänelle Zofran Zydiksen, hyvinvointilääkkeen, joita olin ottanut varmuuden vuoksi mukaan. Loppuillan tyttö voikin aivan hyvin, kävi jopa tanssikoneessa tanssimassa pari biisiä. Hän sanoi, että oksensi sen takia, että vatsassa oli alkanut kiertää siinä Kahvikupin pyörityksessä ja sanoi päätään alkaneen särkeä; mikreenikohtaus? Vointi kuitenkin parani heti oksentamisen jälkeen.

Oli alkanut sataa ja sade vain yltyi. Pysyttelimme sisätiloissa, katselimme valtavaa tivolirekvisiittatarjontaa ja toivoimme sateen lakkaavan. Ei se lakannut.

Kahdeksalta alkoi mahtava meteli yli koko tivolialueen: Nuorten päättäjäiskonsertti, Elämä On Parasta Huumetta Ry., esiintyjinä Lovex ja Ari Koivunen. Nuoriso kiljui täyttä huutoa ja melu oli valtava, varmasti riittävästi desipelejä tuhoamaan kenen kuuloaistin tahansa. Jassu on kaiketi oikeaa kohderyhmää ja istui katoksen alla muiden joukossa tyytyväisenä kuuntelemassa. Häneen ilmeisesti kuten paikalla olleisiin muihinkin nuoriin Ari koivusen esitys upposi kuin häkä.

Tytöllä oli siis Iltahupi-ranneke, jota hän halusi käyttää. Siispä oli ostettava sadeviitat ja sateenvarjo, jota en ollut älynnyt ottaa mukaan, koska sää oli päivällä ollut hyvä, ja puikkelehdittava lätäköissä ja sateessa laitteelta toiselle. Tyttö kävi jopa saderasastuksella. Oheinen kuva on kuitenkin aikaisemmalta kerralta, sillä oli niin pimeää, etten kännykameralla saanut tilanteesta kuvaa. Kaikki tähänastiset kuvat olen ottanut kamerapuhelimella. Täytyy nyt vihdoin etsiä digikameran piuha ja laturi, että saan aikaisemmat kuvat purettua kamerasta ja muutenkin saan otettua parempia kuvia. Tänne nettiin tosin kännykamerankuvat kyllä ovat riittäviä, paitsi illalla ja sisällä otetut kuvat saattavat jäädä kovin rakeisiksi, koska kännykässä ei ole salamaa.

Linnanmäeltä ei ole tapana tulla tyhjin käsin. Ainakin narusta pitää vetää tai käydä onkimassa, ehkä tulee ostettua arpa.

Jasminella on yleensä arpaonnea. Tässä avataan arpaa ja toisessa kuvassa halataan voittona saatua vaaleanpunaista pehmopossua.
Taas on syksy ja Linnanmäki sulkee ovensa. Lauantai oli viimeistä edellinen päivä, sunnuntaina on Päättäjäiskonsertissa Suurlähettiläät, ilotulitus ja osa huvipuistolaitteista joudutaan sulkemaan normaalia aikaisemmin ilotulituksen vuoksi. Silloin en halua olla paikalla. Joskus vuosia sitten, joskus, kun Jasmine ei vielä ollut sairastunut leukemiaan, olimme Linnanmäellä viimeisenä iltana. Pauke oli valtava, samoin ihmismassa. Tänään porukkaa ei ollut paljon. Johtui varmasti sateesta. Meille silloin aikanaan Linnanmäen päätöskonsertit ja ilotulitus olivat syksyn avajaiset.
Sateen takia ei tässä laitteessa ollut mahdollisuutta käydä. Kuva on aikaisemmälta Linnanmäki-reissulta


Yllätysnarusta piti tietysti myös nykäistä. Narun päästä löytyi oikea prinsessa-patakinnas.Nyt kello on neljä aamulla. Tyttö heräsi ja paineli omaan sänkyynsä jatkamaan uniaan. Ehkä minäkin käyn vähäksi aikaa pitkäkseni. Lisään kuvia myöhemmin.

Tekstilisäys: No niin, LUULIN tytön menneen omaan sänkyynsä nukkumaan, mutta juuri kun itse vihdoin aloin yrittää nukkua, kuului WC:stä: "Äiti, tule tänne." Tyttö oli kaiketi nukahtanut vessanpöntöllä istuessaani ja torkkunut siellä varmaan pitkän tovin. Toivottavasti ei saanut peräpukamia. Olisi pitänyt itse viedä tyttö sänkyynsä eikä luottaa tytön itse jaksavan mennä sinne. Omaa typeryyttään ei voi laittaa väsymyksensä piikkiin, vaikka sitähän se oli.
Tässä vielä jotain Lintsin voittoja: Possu tuli siis arvoista, krotiilin tyttö sai palloja kiinni ottamalla. Naamari oli jostain narupelistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.