Jouluun 93 yötä


Maanantai 22.9.08
Nyt kun on oikeasti jo syksy, voi unohtaa kuluneen kesän, jota ei ikään kuin ollutkaan. Odotimme helteitä, mutta koko kesä oli kokonaisuudessaan aika viileä. Siispä on aika alkaa odotella joulua, johon ei olekaan enää kovin pitkä aika.

Toisaalta jouluun on kokonaisen kesän pituinen aika.

Kulunut viikko oli sateinen ja kolea. Öisin mittari on käynyt nollassa tai ainakin aika lähellä nollaa. Vasta sunnuntaina aurinko paistoi taas kunnolla. Tänään maanantaina oli lämpöasteitakin taas jonkin verran. Emme kuitenkaan saaneet intiaanikesää, sillä kyllä nyt ollaan jo niin pitkällä syksyssä, että helteitä on turha enää odottaa. Lämmin pitkä syksy tietysti auttaisi hiukan ja päälle pari kuukautta kunnon lumista talvea.

Jasminen veriarvot ovat olleet sen verran hyvät, että tankkauksia ei ole tarvinnut tehdä. Huomenna tiistaina Jasminella on aika klo 11.30 taas. Otetaan normaalit verikokeet. Seuraava lääkäriaika on keskiviikkona 29.9.08. Onkohan viime aikoina Jasminea hoitanut lääkäri Mervi Taskinen silloin taas paikalla? Viime viikolla hän sanoi lähtevänsä lomalle. Ehkä tuo loma on kaksi viikoa, jolloin hän mahdollisesti on 29.9.08 taas K10:llä. Nyt K10:n lääkärinä on tällä hetkellä tietääkseni Jukka Kanerva. LYPin tulos oli pettymys. Vaikka veriarvot ovat hyvät, luuytimessä on yli 50% viallisia soluja. Klaus Korhosen rukouksen jälkeen veriarvot ovat olleet hyvät. Jasminen puolesta on paljon rukoiltu. Olemme käyneet Seppo Juntusen luona, Markku Koivisto ja Jukka Mononen ovat rukoilleet Jasminen puolesta ja sunnuntaina Saalemissa Esko Matikainen voiteli tytön öljyllä ja rukoili hänelle terveyttä.

Kahtena viime sairaalareissuna Jassulla on ollut taideterapiaa, jota on ohjannut Kirsi Laine-Wager. Jasmine pitää kovasti sekä maalaamisesta että askartelusta. Huomenna on toivottavasti Mirja heinonen, lastentarhanopettaja Jasminea neuvomassa mieluisissa askartelutehtävissä.

Kuluneella viikolla Jasmine on askaroinut mosaiikkitöitä. Hän on tehnyt niitä nyt kotona, kun emme ole oikein voineet kylmien ilmojen takia olla ulkonakaan. Sairaalassa tehdyt mosaiikkityöt ovat olleet Jasminen innoituksen aiheina kotona tekemiseen. Toinen kummitäti Anna-Maija taisi viime jouluna saadakin Jasminen tekemän mosaiikkipannunaluksen.

Olemme jo kaksi kertaa käyneet ostamassa mosaiikkipaloja askarteluliikkeistä. Kummitäti Terttu toivoo itselleen Jasminen kuvaa mosaiikkikehyksessä.


Olemme kummallakin kerralla, jolloin olemme käyneet ostamassa mosaaiikkipaloja yms. askarteluliikkeestä, menneet lopuksi juomaan teetä ja syömään suklaakakkua Cafe Lasipalatsiin ennen kotiin lähtöämme. Jasminesta pelkkä kahvilassa käynti on mukavaa, koska olemme kolmatta vuotta eläneet eristyselämää.

Ratikallakin on kuljettu, mutta nyt viimeksi oli ratikassa niin kauheasti yskiviä ihmisiä, että täytyy miettiä, voimmeko enää käyttää julkisia kulkuneuvoja flunssavaaran vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.