Avolle kello 10.30

Tiistai 15.7.08

Saimme olla kokonaisen viikon aivan itseksemme. Se oli kuin palanen kesälomaa, vaikka kovat lääkekuurit jatkuivatkin, sairaalassa ei tarvinnut käydä. sunnuntaina loppui kortisoni, siis Prednisolon. Nyt Jasminella on lääkäriaika klo 11.30.

"Akuutti lymfoblastileukemia (ALL) on lasten yleisin syöpä. Sen hoidon kesto on 2-2,5 vuotta ja uusia ALL -potilaita Lasten ja nuorten sairaalaan tulee keskimäärin 15 vuodessa." Jasminen sairautta ei diagnotisoitu heti, vaan kaksi kuukautta hänelle vain syötettiin antibioottikuuri toisensa jälkeen. Aika vastuuttomia lääkäreitä Vallilan terveyskeskuksessakin. Kävimme välillä Mehiläisessäkin. Siellä tosin lääkäri sanoi, että seuraavaksi pitää alkaa ottaa kokeita, jos tyttö ei parane. Olisivat siellä jo tehneet tutkimuksia. Kuulemma pieni verenkuva olisi jo paljastanut sairauden.

Osasto K10:n avohoitoyksikkö ja toimenpideyksikkö on hoitanut Jasminea katetrin rikkoutumisen jälkeen, koska Jasminelle ei voitu enää antaa sytostaatteja suoraan keskuslaskimon kautta. "Osasto K10 on syöpä- ja veritauteihin erikoistunut osasto, joka yhdessä avohoitoyksikön ja toimenpideyksikön kanssa muodostaa Lasten ja nuorten sairaalan syöpä- ja veritautien ja kantasolusiirtojen yksikön. Yksikössä on 13 sairaansijaa, 8 tehovalvontapaikkaa ja 6 päiväsairaalapaikkaa. Hoitopäiviä osastolla on vuosittain noin 5 500 ja avohoitokäyntejä keskimäärin 5500 (sisältää myös päiväsairaalakäynnit)."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.