Yöblogi 20. - 21.7.08

Sunnuntain ja maanantain välinen yö klo 3.36

Näin tietokoneaikana kaikki on eksaktimpaa(?) kuin ennen, siis verrattuna siihen aikaan "kun isä lampun osti". Edessäni olevan tietokoneen näyttöruudun kautta minulle osoitetaan monia asioita. Esim. ulkolämpötila, on nyt kuulemma +16, kellonaika (ei tarvitse soittaa Neiti Ajalle), dollarin valuuttakurssi näkyy ja paljon muutakin saisin heti tietää, jos haluaisin. Hakukoneita on vaikka millä mitalla. Onnellisemmaksi tämä eksaktius ei kai ketään tee. Tulee mieleen sen sijaan vanha viisaus "Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää". K-kaupan poitsukin sai kaverilta tietää, että hänen nimensä on blogissani. Siispä heti, kun poitsu näki minut (vierailin ko. kaupassa eilen, kun en jaksanut raahautua kauemmas), hän oitis riensi luokseni anoen minua kiireesti poistamaan hänen nimensä blogistani. Säälien poitsua hänen arvaamattomissa peloissaan lupasin toteuttaa tämän vaatimattoman toiveensa. K-Market Pasaatin henkilökunta kun ei poitsun kertoman mukaan saa ilmaista kenellekään toistensa sukunimiä. Ilmeisesti ainakin kahta heistä pelottaa esitellä itseään asiakkaille, siis poitsua ja sitä yhtä silmälasipäistä täti-ihmistä, jotka molemmat näkee usein postiosastolla.

Tämän sunnuntaisen kauppareissun kuitenkin pelasti vuorossa ollut kassapoika, nuori, vaalea, siilitukkainen kundi, joka on aina iloinen ja hymyilevä, kohtelias ja reipas. Hänet nähdessäni tulen hyvälle tuulelle kuin myös, kun kassalla on nuori pirteä poninhäntäneito, joka on melkein liiankin kohtelias. Kolmas mukava kassa on silmälasipäinen ruskeatukkainen, pikkuisen pyöreähkö naisihminen, joka on kaiketi vasta tänä kesänä tullut Pasaatiin töihin. Nimilappuja ei henkilökunnalla ole näkyvissä rintamuksessaan.

Vanhana keskolaisena toivoisi K-kaupan kouluttavan henkilökuntaansa rehtiin ja asialliseen suuntaan (Ohoh, mitä hurskastelua!!! Mutta ihan tosissani en tykkää nyky tyylistä). En oikein ymmärrä salamyhkäistä kauppiaan selän taakse piiloutumista. Olin heti Taidetellisesta korkeakoulusta valmistuttuani innostunut lähtemään mainosalalle, vaikka olin ollut kuvislinjalla, ja pääsinkin töihin Keskon silloiseen MK-Mainokseen Katajanokalle. Silloin K-kaupan tunnuksena oli luukkusilmäinen K-ukko. Ne olivat kivoja aikoja elämässäni. Tein pääasiassa elintarvike- ja tekstiilimainontaa ja jotain rautapuolenkin juttuja. Huh, siitä on jo joku vuosi vierähtänyt. Käsialaani oli myös mm. Citymarketin logo, joka oli käytössä pitkään. Kun aloitin MK-Mainoksessa, ateljeepäällikkönä oli Masa Partanen.


Isäni nuorimman veljen kanssa juttelin iltasella puhelimessa pitkän tovin. Onneksi on Tele Finlandin euron sunnuntait. Jasmine pelasi taas koko päivän tietokonepelejä. Sateinen sunnuntaipäivä tuntui kovin lyhyeltä, koska nukuimme taas pitkään. Nyt maanantaiaamulla on herättävä yhdeksän maissa, sillä Jassulla aika K 10:n Avolle taas klo 11.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.