Lintu- ja säähavaintoja

Perjantaina 18. heinäkuuta klo noin 5 aamulla 2008

Sateen jälkeen ilma on viileä ja raikas. Tämä kesä ei ole tuhlannut lempeää lämpöä, vaan mittari on pysytellyt sitkeästi 20 asteen alapuolella. Tietokoneen lämpömittari ilmoittaa 14 astetta Vantaalla, siis kuta kuinkin sama lukema on varmasti täällä Helsingin puolellakin.

Tavallisesti näen näihin aikoihin nurmikentällä talomme edustalla loikkimassa kahdesta seitsemään pupua. Kani-merkkisiä useimmiten ja rusakoita. Joskus olen nähnyt täällä oikean metsäjäniksenkin kuten tuossa talvella, kun lunta ei ollut lainkaan: kirkkaan valkoisena pupuressu kyyhötti ruskeanharmaassa pensaikossa loistaen sieltä kuin vitivalkoinen huutomerkki. Ei ollut viime talvena oikeilla jäniksillä hyötyä suojaväristään. Nyt ainuttakaan pitkäkorvaa ei näkynyt, mutta kaksi kalalokinpoikasta oli opettelemassa lentämistä. Huolestuneet vanhemmat lentelivät yläpuolelle selvästi arkaillen ihmistä ja koiraa, meitä siis, Nalle Puhia ja minua.

Me emme kuitenkaan lokeista piitanneet, vaan kiertelimme valkoisten apilankukkien peittämää ruohikoa tuoksuja tutkien. Minun nenääni apilat tuosuivat hunajalta, tosin sateisina vain hyvin lievän metisesti. Kimalaisia, mehiläisiä tai muita herhiläisiä ei näkynyt. Ehkä ilmiö johtuu sateesta märästä nurmikosta tai sitten ei. En ole noita lentäjiä tältä urbaanilta niityltä ennenkään pahemmin bongannut, maalla piha olisi noin apilaisena ollut lentäviä hyönteisiä pullollaan. Puh taas suhtautuu tuoksuihin toisin kuin minä. Sen mielestä nurmi on kiinnostavia hajuja tulvillaan. On ties minkä jälkiä ja tyttökoirien ihania tuoksuja ja vaikka mitä. Jokaisen neliösentin voisi nuuhkia, jos emäntä ei kiskoisi koko ajan hihnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.