Aki Kaurismäen Sputnik-yhtiön elokuvan filmaus alkaa

26.7.08 klo 4.55

Perjantai oli kunnon hellepäivä. Mittarissa +26 astetta ja viime yökin oli lämmin, tietokone ilmoitti 14 astetta, mutta paljon lämpimämpää täällä meidän kulmilla oli. Veikkaisin 16-17 astetta ainakin. Uusi hellepäivä kai alkamassa. Nouseva aurinko paistaa jo ikkunaan. Pieni tuulenvire lepattelee verhoa. Ulkoa tulvii huoneeseen vilpoista aamuilmaa. Yöllä kirkkaalla taivaalla näkyi vain kuusta vasen puolikas.

Tänään pihallamme alkaa Kaurismäen tuottaman elokuvan JALIL filmatisointi, joka kestää ennakkotietojen mukaan viikon.
 • Jalil

 • http://www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=938
  "Elokuvan esittely:
  Jalil on 17-vuotiaan pojan tarina, joka sijoittuu yhteen kesäpäivään itähelsinkiläisessä betoniviidakossa. Jalil on iranilaisen perheen keskimmäinen lapsi, joka on syntynyt ja elänyt koko ikänsä Suomessa. Silti hänellä tuntuu olevan vaikeuksia saada kantaväestön hyväksyntä. Kotona Jalil kohtaa päinvastaisen ongelman. Hänen vanhempansa vaativat Jalililta iranilaisen kulttuuriperinteen vaalimista. Jalilin vanhempi veli ja ystäväporukka ovat kukin saman ongelman edessä. Jokaisen heistä on ratkaistava, kuinka edetä tämän identiteettikysymyksen kanssa. Tämä on selviytymistarina kahden kulttuurin välissä seisomisesta."


  Olen asunut monessa paikassa Helsingissä, missä juuri kyseisen korttelin pihalla on filmattu. Joskus 70-luvulla asuin Somerontiellä. Kyseisen talon piha on Suomen kaupunkien suurimpia korttelipihoja, jollei jopa suurin. Silloin laitettiin purkkiin muistaakseni Risto Jarvan ohjaamaa elokuvaa nimeltä "Mies joka ei osannut sanoa ei", pääosassa Antti Litja. Kuvaukset paikantuivat Vallilan puutaloalueelle. Kaikenlaista muutakin filmattiin Somerontien suurella korttelipihalla. En enää muista elokuvien/TV-sarjojen nimiä. Junailijankujalla fimattiin jotain Mac Donalsin mainosta, jossa oli sika pääosassa.

  Olimme Jassun kanssa vasta auringon jo laskiessa ulkona ainakin reilun tunnin. Tulimme sisään vasta joskus puolí yhdentoista aikoihin. Oli edelleen varmasti yli 20 astetta lämmintä. Mäkelänrinteen uimahallin seinä suorastaan hohki kuumuutta, kun kuljimme siitä ohi. Piti oikein käydä läheltä koittamassa. Seinä oli tosiaan polttavan kuuma, hyvä ettei käsi palanut.

  Minulla on koiralenkillä tapana kerätä mukaan kaikki tyhjät pullot ja tölkit. Koko juttu sai aikanaan alkunsa siitä, kun joka puolella oli rikottuja lasipulloja. Kun koira sattui astumaan sellaiseen, edessä oli matka eläilääkäriin ja ainakin sadan euron lasku. Lasipullosta kaupassa ei makseta 10 centtiä enempää, mutta säästö on huomattava, jos koirantassuja ei tarvitse käydä eläinlääkärillä hoidattamassa. Tölkeistä saa sentään 15 centtiä ja muovipulloista 20, puolenlitran pulloista 40 centtiä. Taitaa noista ohimennen talteen kerätyistä kertyä rahaa vuodessa lähes kaksi sataa euroa. Tänäänkin saldo oli 15 tölkkiä ja yksi lasipullo.

  Ihana nurmikenttä kotitalomme edustalla, joka on ainakin hehtaarin kokoinen, on taas singlattu. Upeat, tuoksuvat valkoapilapilvet olivat poissa, kun menin eilen ensimmäiselle lenkille Puhin kanssa. Tilalla oli paljon paljasta ihmisnahkaa siellä täällä. Nurmikentän kansoittaa nimittäin aina aurinkoisina päivinä suurempi tai pienempi ihmisjoukko. Lähinnä nuoria uimapuvuissa, jotkut lähes ilkosillaan. Kutsunkin nurmikenttää mielessäni rannaksi, vain vesi täältä puutuu. Ikävä kyllä.

  Pakko lisätä vielä tämä: Koin taas pienen järkytyksen kuluneella viikolla! KOULUT ALKAVAT! Apua. Se tietää syksyä. Ja tuntuu kuin kesä olisi vasta nyt lämpimien ilmojen mukana alkanut.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

  Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

  Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

  Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


  Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.