Poliisien parveilua, TV-elokuvan tekoa, kirppisostoksia

Yöllä 29.-30.7.08

Ihmettelin viime yönä käydessäni koiran kanssa ulkona poliisien parveilua vastapäisen talon pihalla. Kuljin siitä ohi, mutta poliisit eivät kieltäneet minua menemästä, joten ei ainakaan kai ammuskelusta ollut kysymys. Kuitenkin Puh kuuli varmasti jotain erityistä, koska palatessamme kotipihaan se kiskoi minua kovaa vauhtia sisälle, ja jotain paukuttelua jostain silloin kuuluikin. Naapurissamme on opiskelija-asuntola ja juuri sen talon pihassa oli poliiseja jotain kymmenkunta. Pihalla oli poliisien paku ja monta muutakin pakettiautoa, jotka ehkä olivat poliisien myös, ainakin yhteen niistä meni ja tuli virkavaltaa koko ajan. Vinottain jalkakäytävälle pysäköity auto oli joko lukkosepän tai talonmiehen. Kysyin mieheltä, mistä mahtoi olla kysymys ja tämä sanoi, että jossain asunnossa on kai tapeltu. Sivummalla jalkakäytävällä oli jonkinlainen ensiapuauto, ei kuitenkaan varsinainen ampulanssi.

Äsken käydessäni taas koiran kanssa yölenkillä kadulla oli mustamaija, joka tosin ei enää ole tumman värinen, mutta pakettiauto kuitenkin, sellainen, jossa on jonkinlainen putka takaosassa. Näin kerran lastentapahtumassa, millainen tuo nykyajan mustamaija on sisältä, kun Jasmine kävi silloin siihen tutustumassa.

Päivä meni meillä taas Lastenklinikalla. Ei sentään nyt kuin parisen tuntia eli klo 12-14. Huomenna Jasminen on oltava ottamassa Ara-C-pistosta klo 13. Tänään Jassu ahkeroi monta rannerengasta intiaanihelmistä ja muovinauhasta punomalla. Mirjan, joka on toiminut Jasminen askarteluohjaajana, kesäloma alkaa perjantaina, joten hän on nyt kesällä enää yhden kerran Jasminea neuvomassa ensi torstaina ja palaa töihin vasta syyskuussa. Jasmine on voinut aika hyvin, vaikka vahva sytostaattihoito alkoi eilen. Eilen päivällä hän tosin oksensi.

Tultuamme kotiin lähdimme toiseksi lähimpään kauppaan Mäkelänkadun Valintataloon. Siellä kassat ja muu henkilökunta on koko ajan vaihtoliikkeessä, ehkä muista Valintataloista. Tuntuu kuin joka kerran olisi paikalla aina uusia työntekijöitä. Ilmeisesti vastuuhenkilö on Eestistä Suomeen muuttanut hieman vanhempi nainen, joka on ihan mukava. Matkamme kuitenkin keskeytyi tosi ikävästi Jasminen kaaduttua ja loukattua itsensä. Palasimme kotiin ja yritin puhdistaa tytön vertavaluvia kyynärpäitä. Ensin pumpulilla ja 80 % alkoholilla, jota K. on tuonut meille pyynnöstäni varta vasten Eestistä. Suomesta ei kaupasta saa yhtä vahvaa ainetta kuin Kapteni Viin on. Sisäisesti sitä ei kyllä kannata käyttää, mutta haavojen puhdistamiseen se on passeli. Se ei ole salakuljetettua pirtua. Kyllä tuo aine kirvelee aika lailla haavoissa, mutta olen todennut sen hyväksi aineeksi. Haavat eivät tulehdu ja paranevat nopeasti.

Jasmine vaihtoi vaatteet ja yritimme sitten lähteä uudestaan. TV-elokuvan filmaukset olivat alkaneet pihalla jo aamulla sairaalaan lähtiessämme. Nyt filmaus oli siirtynyt meidän rapun ovelle. Menossa oli harjoitusvaihe, mutta meidät päästettiin kuitenkin siitä menemään. Käväisin äkkiä Emmauksen kirppiksellä, jossa oli meneillään 50 % ale, ja Jasmine, jolla nyt on taas kielto mennä mihinkään, missä on paljon ihmisiä, meni istumaan sivummalle. Kirppiksellä ei ollut nyt paljon väkeä. Ystäväni Terttu, Jasminen kummitäti, oli äskettäin puhelimessa kertonut ostaneensa jostain kirpparilta Paasikiven päiväkirjat. Samat kirjat olivat Emmauksessa nyt euron kappale. Koska en ollut ennen lukenut ko. kirjoja eikä pari euroa kahdesta tiiliskiven paksuisesta opuksesta ollut paljon, kirjat siirtyivät sieltä meikäläisen omistukseen. Saa nähdä, milloin nämä noin 1500 sivua tulee luettua:
J.K. Paasikiven päiväkirjat, 1944-1956, Ensimmäinen osa 28.6.1944-24.4.1949, kolmas painos, WSOY 1985, 737 sivua ja Toinen osa 25.4.1949-10.4.1956, WSOY 1986, sivuja saman verran kuin ekassakin osassa. Molempien kuntoluokitus eriomainen, kakkososaa tuskin on edes luettu. Pari muutakin kirjaa lähti mukaani, mm. Joka kodin suomen kielen opas, Otava 1995, tämäkin 700 sivuinen teos eurolla, kunto kuin uusi, sekä Elintarvikehygienian käsikirja 50 centillä, kirjan kuntoluokitus priima.

Sisälle kotiinmeno ei käynytkään noin vain päinsä, filmaus oli rappumme ulko-ovella juuri täydessä käynnissä ja istuskelimme pihalla jonkin aikaa ennen kuin pääsimme sisälle. Jasminella oli jo nälkä ja laitoin pikaruokaa mikrossa, nakkeja sekä muusia pakastepussista.

Illalla nukahdimme muutamiksi tunneiksi molemmat ja Jasmine nukkuu edelleen. Aurinko on nousemassa, tietokoneen mittari ilmoittaa + 9 astetta Vantaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.