Vielä kuvia messuilta ja jotain sikainfluenssastakin

Tiistai 24.11.09

En malta olla laittamatta vielä muutamia kuvia Kauneus- ja terveysmessuilta, vaikka ne ovat laadultaan surkeita (en muistanut ottaa kameraa mukaan). Näissä kuvissa kilpaillaan puolialastomien ihmisten maalaamisesta. Ilmeisesti maalattavilla on asunaan vain pikkuhousut, muu on kaikki maalia ja esim. sammalta tms.:
Sitten on pakko(?) vähän murista. Sain sikainfluenssarokotteen kohta kolme viikkoa sitten ja minulla lienee immuniteettia kyseiseen sairauteen. Siitä en murise. Kaikki eivät kuitenkaan vielä ole saaneet ko. rokotusta, vasta noin miljoona suomalaista. Joissakin kouluissa aloitettiin oppilaiden rokotukset tämän viikon maanantaina (tai sitten se on ensi maanantai, en ole varma).
Mutta yksi aikuinen kollega on käynyt koulussa sairaana maanantaina, kesken jo aikaisemmin alkaneen sairastamisen, nimittäin eilen, pitänyt omassa luokassaan tunnit oppilaille ja sitten hän jäi sairaslomalle taas tiistaina, siis tänään. Hänellä on tuo sikainfluenssa, lääkäri on todennut asian ja hän sai loppuviikon sairauslomaa. Ainakin tänään hänellä oli vielä lämpöä. Nyt hän aikoo kesken sairauslomansa tulla hoitamaan jotain asioita koululle taas torstaina, siis ylihuomenna. Käsittääkseni tuo sikainfluenssa on tarttuvaa laatua niin kauan kuin on kuumetta. Ja sitä sairastava on myös vaarassa saada pahan jälkitaudin, jos ei lepää. Ja hän on riski myös muille ihmisille. Varsinkin lapsille. Ajatella, ettei aikuinen ihminen tajua pysyä poissa kouluyhteisöstä sairaana ja vielä sikainfluenssassa! Eihän kukaan ole niin korvaamaton, etteikö joku voisi sairauslomanaikana hoitaa hänen tehtäviään. Varmaan sanon huomenna tästä asiasta oman mielipiteeni opettajainhuoneessa. Jos ihminen ei itse ymmärrä olevansa tartunnan levittäjä, on varmaan jonkun sanottava se hänelle. Oliskohan reksistä tai kanslistista siihen?
Pakko päättää tämä juttu aasiparan kuvaan ELMA-messuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.