Synkän (?) kansan naurattajat


Tiistai 3.11.09

Muistan hyvin ajan, jolloin Spede Pasanen ja Ere Kokkonen alkoivat naurattaa Uuno Turhapuro -filmeillä Suomen kansaa. Monet "Uuno numero ykköset" olen saanut olla mukana nauramassa. Jos nauru todella pidentää ikää, niin suomalaiset ovat saaneet lisäaikaa monien tunnettujen näyttelijöiden suorituksista.

Kuvat Uuno Turhapuro -elokuvista

Valitettavasti näyttelijät eivät pysy luonamme täällä maan päällä ikuisesti. Perjantaina kuoli Marita Nordberg, "Uuno Turhapuron anoppi, vuorineuvoksetar Tuura" 80-vuotiaana, tänään kuoli Jyrki Kovaleff, mm. poliisina Uuno Turhapuro -elokuvassa, 55-vuotiaana.

Ere Kokkonen, Spede-elokuvissa näytellyt käsikirjoittaja ja ohjaaja, oli 70-vuotias kuollessaan v. 2008 ja koko kansan Spede Pertti Olavi Pasanen kuoli 71-vuotiaana v. 2001. He ja monet toisetkin ovat jo poistuneet keskuudestamme. Tapio Hämäläinen, "Uuno Turhapuron appiukko vuorineuvos Jalmari Tuura 17 elokuvassa", kuoli v. 2008 86-vuotiaana ja Marjatta Raita, "Uunon vaimo", 63-vuotiaana v. 2007.

Tammikuussa 64 vuotta täyttänyt Vesa-Matti Loirikin, "Uuno numero yksi" on huonokuntoinen, mutta jaksaa vielä jotenkin esiintyä. Simo Salminen, insinööri "Sörsselsön" on hänkin jo 77-vuotias.

Monet ovat sytyttäneet Nordbergin ja Kovaleffin muistoksi kynttilän Lintukoto-sivulla.

Kuva: Helsingin kaupungin teatteri

2 kommenttia:

  1. Jotenkin se väistämättä seisauttaa kun yhä useampi esim. nuoruudesta tuttu tv-kasvo kuolee. Ja lapsuuden kasvotkin -- yksi toisensa jälkeen painuvat jonnekin ikipimeään, monta ei ole enää jäljellä. Tuo Kovaleffkin oli mainio kaveri, hurttia huumoria ja aika velikulta; ystävä tunsi hyvin, itse en.
    Kiva kun pysähdyit muistamaan.

    VastaaPoista
  2. Muistan, miten äitini suri viimeisinä vuosinaan sitä, että melkein kaikki hyvät ystävät ja tutut olivat poissa.
    Minusta nuo Speden ja Ere Kokkosen jutut olivat semmoista "viatonta hauskaa". Mielestäni moniin epäkohtiinkin otettiin kantaa vitsikkäästi eikä ilkeilty julmasti kenenkään kustannuksella.

    VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.