Messuja ja marraskuuta


Maanantai 23.11.09

Se hyvä puoli tästä pimeästä ajasta, marraskuusta on, että päivät tuntuvat lyhyiltä ja viikkokin vilahtaa ohi hujauksessa. Kohta on joulu ja sitten odotellaankin jo kevättä! Enää marraskuustakin on jäljellä enää vain rippeet.
Pari viikonloppua hujahti taas messuilla, oli Terveysmessut, oli ELMAa, Metsää, Kädentaitoa ja Tee Se Itse -messua jos mitä. Tänä viikonloppuna onneksi ei mitään.Aikaa niissä kuluu ja katseltavaa riittää. Kädentaitomessut tuottivat lähes pettymyksen, mutta samalla olleet ELMA-messut olivat taas fantastisen kiinnostavat. Sain pitkästä aikaa nähdä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia kotieläimiä ihan läheltä aina kanoista, kukoista ja possuista alkaen suomenhevoseen ja valtavaan sonniin. Näytteillä oli myös laamoja ja aaseja, söpöjä poneja ja muita pikku hevosia, lehmiä, lampaita, kilejä.


Sitten oli lemmikkejä, kaneja, kissoja, koiria ja turkiseläintenkin esittelyä. Mitä muuta vielä mahtoikaan olla. Kävijöitä oli sielläkin kuulemma yli 33 000.Terveys-, Kauneus-, Muoti-, ja Hää- & Rakkausmessuilla kävimme M:n kanssa. Ei sielläkään mitään erityistä ollut. Jotenkin vaikutti jopa siltä, että nekin messut ovat aikaisempina vuosina olleet laajemmat. Niissä tehtiin kuitenkin kävijäennätys: yhteensä 39 000 messuvierasta.
Oheiset kuvat ELMA-messuilta.

4 kommenttia:

 1. Hannele paratiisi24.11.2009 11.23

  Olipa siellä joka sorttia, marraskuussa saa sytyttää kynttilät ja nauttia ;)

  VastaaPoista
 2. Hannele, on tosiaan ollut vähän joka sortin messuja ja vielä jatkossakin jotain lisää. saa nähdä, tuleeko vielä mentyä seuraavillekin messuille. Ehkä.

  Ihanaa tosiaan, joulu tulossa ja kaikenlaisia valoja joka puolelle. Meidänkin korttelissa on jo sytytelty parvekkeille pieniä kirkkaita valopisteitä ja laitakaupungilla omakotitalojen pihoilla on jo monessa paikassa puut ja pensaat koristeltu pienin kimmeltävin valoin. Ja mikä kivointa, joululomakin kohta koittaa!

  VastaaPoista
 3. Tuollaisilla kotieläinmessuilla olisi kiva käydä! Saiko niitä rapsuttaakin?

  VastaaPoista
 4. Yaelian, kyllä vaan. Useimpia eläimiä sai rapsutella ja silitellä, jos vaan uskalsi. Kilttejä ne olivat ja vähän alistuneitakin jotkut. Niitä kävi sääliksi. Sonni oli iso ja omapäinen, totteli jonkin verran taluttajaa. Koira kävi takakoipia näykkäsemällä ohjailemassa taluttajan apuna. Koira muuten piti oikein työnäytöksen lampaiden ohjailussa. Kissoja oli häkeissä siliteltävänä, samoin koiria ja marsuja. Joihinkin eläimiin lapset saivat vapaasti koskea, mm. kettuihin ja kaneihin. Jotkut eläimet eivät olleet koskemisesta moksiskaan, jotkut taas olivat hyvin arkoja.

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.