Helsinki peittyi lumeen


Tämän kuvan otin seitsemän jälkeen tänä aamuna
Torstai 5.11.09

Aamulla töihin lähtiessä maassa oli ohut lumikerros. Myöhään illalla ja yöllä oli satanut vähän lunta. Päivän mittaan lumisade yltyi ja kotiin tullessani lunta oli maassa jo sen verran, että lapset ehtivät jo lumisotasille.

H1N1-influenssa vei pari päivää sitten ensimmäisen lapsiuhrin. Pieni 8-vuotias tyttö menehtyi, koska hän ei saanut tähän sikaflunssaan asianmukaista hoitoa, mikä on todella surullista ja aiheuttanut paljon keskustelua joka puolella. Tyttö oli perusterve, mutta hän sai influenssan jälkitaudin. Vanhemmat olivat kyllä asianmukaisesti vieneet lapsen lääkäriin, mutta lapsi oli laitettu takaisin kotiin. Olisiko hän selvinnyt tehohoidossa, on mahdotonta tietää. Aikaisemmin noin 25-vuotias nainen menehtyi sikainfluenssaan, mutta hänellä oli joku perussairaus. Poliitikoilta on kysytty, miksi suomalainen terveydenhoito on jätetty niin hunningolle, ettei ole henkilökuntaa hoitamaan, sairaalatiloja on lopetettu ja rokottavaa henkilökuntaakin on liian vähän. Liian vähän on myös rokotetta, sitä ei ole vielä tarpeeksi kaikille paikkakunnille.


Sama paikka iltapäivällä kello 16 aikoihin.

Ihmiset ovat Helsingissä ottaneet rokotuksia. Nyt rokotetaan 1/2 - 3 vuotiaita terveitä lapsia ja riskiryhmiin kuuluvia. Kävin sitten ennen töihin lähtöä minäkin terveyskeskuksessa ja sain molempiin olkavarsiin kunnon piikin, tavallisen influenssarokotteen oikeaan ja sikainfluenssarokotteen vasempaan. Astmani takia, joka kyllä on onneksi viime vuosina pysynyt aisoissa. Rokotuksen teho kasvaa pikku hiljaa ja on kuulemma vasta kahden viikon päästä tehokas.

Rokotteen laittanut sairaanhoitaja varoitteli, että sikaflunssarokotteen saanut vasen käsivarteni voi tulla kipeäksi ja suositteli ottamaan Panadolia, muita särkylääkkeitä ei saa ottaa, ei ainakaan Buranaa. Puoli tuntia piti pysyä terveyskeskuksessa allergisen reaktiovaaran takia. Totta puhuen häivyin paikalta lähimpään sopivaan paikkaan nauttimaan cappusinoa jo viidentoista minuutin kuluttua, kun tuntui terveyskeskuksessa joka paikassa olevan tungosta. Menin rokotettavaksi heti aamusta, kun terveyskeskus aukesi, koska minulla oli ensimmäinen oppitunti tänään vasta yhdeltätoista. Vuoronumeroni oli 99, mutta itseasiassa ennen minua oli alle 30 jonossa.

Sitten pari kuvaa penkistäkin:


Tässä penkki 1.11.09


Penkki tänään 5.11.09 kello 16:n aikoihin

7 kommenttia:

 1. Huomasin parista muustakin blogista,että talvi oli tullut Helsinkiin.Minusta on mukava aina katsella kuviasi tuosta sillasta eri aikoina.Paha juttu,että tyttö ehkä hoidon puutteesta menehtyi.Olen ottanut tavallisen influenssarokotteen,mutta tuo possutautirokote vielä mietityttää...

  VastaaPoista
 2. Yaelian, lunta tuli ja tänään satoi sitten räntää ja vettäkin melkein. Vielä meillä on kuitenkin lunta, vaikka tiet ovat märkiä ja sohjoisia.

  Tuossa H1N1-rokotteessa ei ole mitään eläviä sikaflunssa-aineksia, joten siitä ei voi saada sikainfluenssaa. Jos sen sikainfluenssan saa, niin se on sitten aika rankka tauti - olikos se jotain espanjantaudin tapaista - kuitenkin jotain keuhkosairautta, joka voi muuttua vaikeaksi keuhkotulehdukseksi ja keuhkokuumeeksi. Vain muutama prosentti saa pieniä vaivoja rokotteesta, mikä kuitenkin sangen vähäisiä verrattuna siihen, jos sairastuu sikainfluenssaan. Sikainfluenssassa on kuulemma jonkinlainen yhdistelmä lintuinfluenssastakin.

  Otin tavallisen influenssarokotteen ja sikainfluenssarokotteen, koska työni takia saatan saada annoksen kumpaakin influenssaa. Tänään varmoja sikainfluenssatapauksia oli koulussa kolme, ei siis vielä epidemiaa.

  Kannatan sen toisenkin influenssarokotuksen ottamista, varmuuden vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Tulin tanne vierailulle,ja taalta löytyi aivan ihana blogi.Kiitos,kun olit tullut lukijakseni.
  Helsinki on kaunis kaupunki lumiasussaan.Jos muuttaisimme Suomeen,niin se olisi ehdottomasti paakaupunkiseutu.
  Mekaan ei ole otettu viela sikainfluenssarokotetta sen aiheuttamien juttujen takia.Mutta kylla mietityttaa,etta jos saakin itse taudin.Kuulumme riskiryhmaan mieheni kanssa molemmat.
  Hiukan lohduttaa ajatus,etta olemme jo hiukkasen iakkaimpia,joten jonkinlaista vastustuskykya on naille taudeille olemassa.
  Suomessahan on rokotustapahtumat olleet aika hurjia.Kamalia ne pitkat jonot.Etta ihmiset joutuvat kylmissaan odottelemaan tuntikausia.
  Taalla Turkissa ,vaikka on yli 70 miljoonaa asukasta,niin tama sama homma on organisoitu,ja sujuu hyvin.
  Työntekijöita tahan on tarpeeksi,ja joukkorokotukset on hoidettu toisella tapaa.
  İhanaa sunnuntaita sinne Hlsinkiin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista ja vierailusta blogiini! Tule toistekin! Käsivarressa sikarokotus oli hetken hiukan arka, ehkä noin vuorokauden. Otin rokotuksen torstaina, mutta ainakaan tänään sunnuntaina en enää huomaa mitään erityistä rokotuksen jäljiltä. Rokotus kuulemma suojaa hyvin sikainfluenssalta, joten kannatan sen ottamista, jos kuuluu riskiryhmään. Myöskään tavallisesta vuosittaisesta influenssarokotteesta ei minulla ole ollut mitään haittaa. Olen senkin ottanut lähes joka vuosi.

  En usko, että ihmisiä uskallettaisiin rokottaa, jos se todella olisi vaarallista.

  VastaaPoista
 5. Näinä päivinä on saanut lukea satojen metrien rokotusjonoista. Mutta siellä teillä päin on oikein penkit varattu jonottajille:-) No tämä oli huumoria vakavalla asialla mutta huumoria varmaan tarvitaan niiltä jonottajiltakin vaikka se ei aina ole riittänyt, vartioita on tarvinnut avuksi! Miekin sain piikin molempiin käsivarsiin mutta ei kukaan puhunut puolen tunnin odotusajasta!käytäntö näyttää siis vaihtelevan.Onneksi ei ollut kuin lyhyt jono ja sekin sisätiloissa.

  VastaaPoista
 6. OMPA KAUNIIT KUVAT! MEILLÄKIN ON LUNTA JO AIKA PALJON ;)

  VastaaPoista
 7. Tapsu, olen tosiaan huomannut lehdistä ja kuullut radiosta, että käytäntö vaihtelee ympäri Suomea. Toivottavasti Taivaan Isä varjelee maamme tämän pandemian kourissa pahemmilta ikävyyksiltä.

  Kahvetta&coffee..., meillä on lumi jo sulanut.

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.