ItsekidutustaSunnuntai 1.11.09

Tänään tuli vietettyä taas aikaa "Kotisohvan elokuvateatterissa". Katsoin vihdoin kolmannen osan venläisen ohjaajan Sergei Bondarchukin Leo Tolstoin Sota ja rauha -teokseen perustuvasta filmauksesta. Lainasin sen kirjastosta ja olen uusinut lainauksen monta kertaa, koska halusin katsoa filmin, mutta aina on ollut jotain muuta tekemistä.

Ohhoijaa, pakkomielteet vievät joskus tolkuttomasti aikaa. Olin nimittäin päättänyt katsoa kyseisen elokuvan viimeiseen minuuttiin asti, eli kaikki viimeiset 147 minuuttiakin. Niin sitten sain ruudun täydeltä sotaa vanhanajan tyyliin yli kaksi tuntia. Jos olisin tosiaan tiennyt, että tuo kolmas osa sisältää lähes pelkästään tappelemista, raakuuksia, kauheita julmuuksia ja hirveyksiä, joita ei sanoin halua edes kuvata, en olisi tuhlannut aikaani enää tuohon elokuvan loppuosaan. Odotin jotain muuta, jotain paljon enemmän. Jollekin ns. sotahullulle tuon kaiken katsominen voisi tehdä hyvää, näkisi kaiken sodan ja väkivallan mielettömyyden.

Vaikka en vielä ole aivan ikäloppu, olen elämässäni kuullut ja nähnyt tarpeeksi väkivallan mielettömyyttä. En enää välitä enemmästä missään muodossa, en elokuvina, en kirjallisuutena saati sitten todellisuudessa, vaikka eihän nykyisessä informaatioyhteiskunnassa voi noilta asioilta välttyä. Kiitos Jumalalle, että Suomessa on rauha. Isoäitini ehti elämänsä aikana nähdä ja kokea monta sotaa, koska hän oli syntynyt 1898.

Jos tuon kolmannen osan joku haluaa katsoa, niin itsekidutusta se on minun mielestäni. Korkeatasoinen toteutus ei muuta asiaa miksikään. Hirveä elokuva.

3 kommenttia:

 1. Heips, tulin vastavierailulle! Sinulla näyttääkin olevan blogeja joka lähtöön, mielenkiintoista ja monipuolista. Kiva kun jätit kommentin niin löysin tänne.Tulen lueskelemaan myöhemmin lisää.

  VastaaPoista
 2. Kiitos varoituksesta! Koetan karttaa tuota leffaa; moni klassikkokirja ei tosiaan useinkaan ole klassikkokamaa valkokankaalla..

  VastaaPoista
 3. Kiva, että kävit Sirokko. Poikkea toistekin.

  Kutuharju, kyllä se tosiaan on niin, ettei aina kannata luottaa elokuva-arvosteluihin.

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.