Voiko Helsingissä olla ruskaa?Torstai 15.10.09

Niin kauan kuin muistan, ajattelin aina, että oikeastaan vain Lapissa on ruska-aika. Muualla Suomessa ei niinkään. Kunnes asuin pitkään Lapissa, tosin vain ihan siinä Lapin portilla Rovaniemen maisemissa, mutta etelän lapsena, Naantalissa kouluja käyneenä, Ruissalossa kesiä viettäneenä Rovaniemi edustaa minulle täyttä Lappia.

Kun palasin Helsinkiin, huomasin kummallisen asian: Täälläkin on ruska-aika ja usein aika hieno onkin.Pelkästään pudonneet lehdet voivat tehdä hienon vaikutelman. Se kestää niin kauan kuin lehdet pysyvät kadun reunassa tai missä ne sitten ovatkin, jollei niitä korjata pois. Vähitellen ne kyllä kuivuvat tumman ruskeiksi, mutta silloin yleensä ne jo peittää lumi.


Kerrostalojen pihoiltakin voi löytää näin hienoja näkymiä:Jos huomaa katsoa maahan.Tai hieman ylöspäin.

Olin kai aikaisemmin Helsingissä asuessani ajatellut, että eihän Etelä-Suomen syksy ole niin värikäs kuin Lapin syksy, mutta silmäni ovat avautuneet tässäkin asiassa.

Jos piha ei ole tarpeeksi värikäs, niin lähin puisto varmaan on.Ja jos omistat värikkään pyörän, voit olla itsekin väripilkku ajaessasi Helsingin syksyssä.Vaatteethan suomalaisilla ovat yleensä tummia tai jopa mustia.3 kommenttia:

 1. Ajattelin aina ennen,ettei missään ole niin kaunista ja värikästä syksyä kuin Helsingissä,Kunnes asuin syksyllä New Yorkissa ja näin New Yorkin osavaltion ihanat syksyiset värit,veti kyllä pidemmän korren.Mutta Helsingin syksyn värit ovat kuitenkin kauniita!

  VastaaPoista
 2. Kaunista, Göteborgissakin on ruskaa nyt, ksunis vuodenaika nyt.

  VastaaPoista
 3. Yaelian, en ole koskaan käynyt Nykissä, joten en tiedä, millaista siellä on. Eniten kai kaipaan maalle. Kun saan asuntolainani maksettua, muutan sinne jHs.

  Hannelen paratiisi, kyllä puutarhasi on todella kaunis syksyn väreissään.

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.