Helsingin Kirjamessuista


Keskiviikko 28.10.09

Viime viikonloppu meni Kirjamessuilla. Olin reilun parituntisen Messukeskuksessa molempina päivinä. Ajattelin, että käymällä kahtena päivänä välttyisin pahemmalta infoähkyltä, koska muistan aikaisemmilta vuosilta kirjamessujen ylenpalttisuuden. Nyt kun Messukeskuksessa oli samaan aikaan Ruoka- ja viinimessutkin - on tainnut olla aikaisemminkin samaan aikaan Kirjamessujen kanssa - kävin lauantaina lähinnä Ruokamessujen puolella ja tein yleissilmäyksen Kirjamessujenkin puolella.Viinimessujen puolella en kauan viihtynyt, koska en ole alkoholin ystävä ja maistiaisiin piti ostaa maistiaislippuja ja jopa laseja. Kansaa näytti kyllä sielläkin puolella olevan tungokseen asti. Ovilla oli portsarit pitämässä alle 18-vuotiaat poissa.
Ruokamessuilla maistelin juustoja, espressoa, sinappia yms.Yksi tuttavani ei lähtenyt messuille ollenkaan sikainfluenssan pelossa. Hän ihmettelikin, miten olin yleensä uskaltanut maistaa mitään siellä. Mutta olenhan koulussakin koko ajan alttiina tuolle pandemialle, joten en osaa enää pistää päätäni pensaaseenkaan. Viimeiset reilut kolme vuotta olimme Jasmiinen kanssa tytön infektioriskin takia melko täydellisessä eristyksessä. Opettajan infektioriskialtista työtä ei voinut tuolloin tehdä lainkaan ja olinhan muutenkin koko ajan tytön kanssa. Nyt sikainfluenssa on Pohjois-Suomessa levinnyt huomattavasti, joku päiväkotikin on siellä suljettu. Pohjanmaalla on joku nuori nainen kuollut sikainfluenssaan, mutta tuolla naisella oli jokin perussairaus.Kirjoja oli taas esillä valtavat määrät. Kävijöitäkin messuilla oli ennätysmäärä, lähes 80 000. Kaikki tunnetuimmat kirjailijat olivat myös siellä esiintymässä. Ostin vain kolme kirjaa. Kaksi euron maksavaa kirjaa ja yhden tarjouskirjan 15 eurolla, joka normaalisti maksoi 35 euroa.Tässä ostamani kirjat:

Vasta kotona tajusin, että tämä kirja on "huikeaa Jännitystä". Enpä ostaessani edes vilkaissut kirjan takaa esittelytekstiä. Toisaalta olen pikku hiljaa ostellut edullisesti erilaisia kirjoja, jotka vähitellen annan lahjaksi syntymä-, nimipäivänä tai joululahjaksi tai Marttojen arpajaisiin tai... Siis tilanteen mukaan.

Tämä vanhanajan tyttökirja oli jo aikanaan äidilläni, joten luin sen joskus kauan sitten. Tämä kirja, jonka ostin, on näköispainos. Olisi mukava lukea uudestaan noita vanhoja tyttökirjoja. Jos olisi aikaa...Manga ei kiinnosta minua erityisemmin, mutta minua kiinnosti, millaisia ohjeita tällaisessa värityskirjassa nykyisin piirtäjälle annetaan.

1 kommentti:

  1. Kirjamessuilla kävin lauantaina, poikkesin myös musiikkimessujen puolella, mutta ruoka- ja juomapuoli jäi katsomatta.
    Yhtään kirjaa en ostanut, mutta oli ihan kiva kierrellä ja katsoa ihmisivilinää kahvilan pöydästä.
    Nuo Mary Marckin kirjat on tullut aikanaan luettua tarkasti.

    VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.