Taideterapiaa, askartelua saunomista ja väsymystä


28.8.08
Kirjoitan tätä torstai-
aamuna varhain. Eilinen päivä kääntyi vähitellen sateiseksi. Tihkua on sitten jatkunut koko yön. En ole nukkunut paljoakaan. Koiran kanssa kävin vasta myöhään yöllä ulkona. Jasmine oksensi taas illalla. Edellisiltana tahriintui oksennukseen pari tyynyä ja lakana. Eilen oli sitten täkin vuoro. Minulla oli pyykkitupavuoro varattuna, mutta laitoin koneeseen vain kylpytakit saunasta tultuamme. En kertakaikkiaan jaksanut muuta, vaikka olin ajatellut pestä mahdollisimman paljon. Pyykkiä on taas kertynyt aika lailla. Sain onneksi varattua pyykkituvan tälle päivällekin.

Tulimme eilen Lastenklikalta kotiin klo 17 aikoihin ja menimme suoraan saunaan. Usein saunassa käymisemme rajoittuu pikaiseen pyrähdykseen lauteilla ja suihkussa, koska harvoin ehdimme ennen kuutta kotiin sairaalasta keskiviikkoisin, jolloin talon naisten lenkkisauna lämpiää klo 17-19. Talon eläkeläispapat, joilla olisi aikaa käydä myöhemminkin saunomassa, tunkevat saunaan tasan kello 19, eivät minuuttiakaan yli. Silloin on parasta olla jo pois saunasta tai ainakin pukeissa, koska miehet tulevat avaimillaan saunaeteiseen juuri tasan kello 19 kellonlyömällä. Kerran emme olleet edes puolipukeissa, kun ukot tunkivat paikalle. Miesten lenkkisauna on klo 19-21.

Jasmine melkein nukkui jo taksissa, mutta jaksoi kuitenkin lähteä saunaan. Syömiset jäivät tytöllä kuitenkin heikommalle taas kuten usein sairaalakäyntipäivinä. Saunan jälkeen tyttö nukahti ja söimme sitten päivän ainoan aterian vasta joskus klo 22, kun tyttö heräsi vähäksi aikaa. Pientä välipalaa sain sentään annettua hänelle sairaalassa joskus vähän ennen lähtöämme. Jasminen hoidot tapahtuvat poliklinikkakäynteinä, joten hän ei saa ruokaa sairaalasta.Sairaalan kahvio on kalleimmasta päästä. Rahat menevät sieltä kansanterveydelle, mitä se sitten onkin. Kahviossa näkee yleensä vain lasten vanhempia sairaine lapsineen. Sairaat ja muut hädänalaiset siis ylläpitävät tuota sairaalan kahvilaa. Myös autojen parkkimaksut ovat kovaa luokkaa, jos joku tulee omalla autolla lasta katsomaan tai tuomaan sairaalaan. Mikro on kuitenkin poliklinikalla kävijöiden käytössä, mutta jääkaappia ei ole. Leukemialapsen ruokia ei voi kuljettaa mukana, koska ne pitää säilyttää kylmässä ja lämminruoka ei saa olla tuntia vanhempaa. Ylipainoinen hoitaja tuskin tajuaa jatkuvien paastopäivien rankkuutta. Välipalana pidän Jasminelle Pilttejä, niitä kun voi syödä sekä kylmänä että mikrossa lämmitettynä. Jotkut isompien lasen Piltit, Bonat, Semberit käyvät aikuisellekin.

Eilen Jasminelle ei tankattu mitään, mutta perjantaina, siis huomenna, tiputetaan sitten trombosyyttejä ja punasoluja. Se tietää pitkää päivää Lastenklinikalla. Jassun veriarvot olivat kohtalaiset, trombosyyttejä tosin enää 40 ja punasolut muistaakseni 80:n paikkeilla. Granuja eli neutrofiilejä oli melkein 1200, mikä oli iloinen uutinen. Leukosyyttejäkin oli lääkärin mukaan kohtalaisesti.
Sara oli Jasminen kanssa eilen askartelemassa. Uusina tuotoksina syntyi jälleen hauska helminauha ja iloinen toukka. Hannele, lasten-
tarhan-
opettaja, lähetti Jasminelle Teemu Selänteen fanikuvan, kun tyttö ei itse voinut mennä häntä tapaamaan. Jassun ihailemia laulajia ovat Jari Sillanpää ja Joel Hallikainen. Urheilijoita hän ei taida pahemmin digata. Tänään myös taideterapeutti Kirsi ehti maalaamaan Jasminen kanssa.

Luulen, että Jasminen väsymystä lisäävät myös vahvat särkylääkkeet, joita hän saa nyt syövän takia. Ikävänä asiana kuvaan ovat tulleet painajaiset. Kuluneena yönä tyttö halusi nukkua sängyssäni, koska pelkäsi nukkua yksin toisessa huoneessa. Näin minulta jäivät unet vähemmälle. Tosin nukuin kai pari tuntia istuvillani oman sänkyni jalkopäässä tytön jalat sylissäni. Ehkä voin nukkua päivällä. M. K10:n Avolta tosin soittaa tänään johonkin aikaan Jasminen huomisesta Lastenklinikalle tulosta.

Myöhemmin samana päivänä
Menemme huomenna K10:n Avolle veritankkauksiin, jotta Jasmine jaksaa viikonloppuna taas puuhata toivomiaan asioita. Suunnitelmissa on mm. Korkeasaaressa käynti. Sain samalla tietää ensi viikon alustavan ohjelman:

Maanantaina askartelua klo 11-13. Mirja on ilmeisesti palannut lomalta.
Keskiviikkona lääkäri klo 10.15
Torstaina mahdollisesti veritankkaukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.