Maanantai Lastenklinikalla

Yömerkintöjä 4.-5.08

Täytyy ensimmäiseksi tehdä tavalliset säätilanoteeraukset: Nyt noin klo 4 aamulla tietokone näyttää 15 astetta. Koko maanantaipäivä oli syksyisen sateinen ja yhtä "lämmin" kuin yökin nyt on ollut. Kesä on ollut pääasiassa viileä. Tänäänkin on sataa tihuttanut aina välillä ja eilen oli kova ukonilma. Kun menin aamulla ulos ei satanut, mutta ei paljon paistanutkaan.

Sain eilen varattua pyykkivuoron tänän klo 10-12. Oli pakko saada Jasminelle puhdasta päälle. Tämän kesän mielivaate, keltainen urheiluasukin meni likaiseksi, kun tyttö kaatui viikolla ja satutti toisen kyynärpäänsä aika kipeästi. Veri onneksi lähti pois kylmällä vedellä. Kerkisin juuri sopivasti saamaan vaatteet kuivaksi ennen kuin lähdimme sairaalaan.

Tytöllä oli aika Lastenklinikalla klo 13. Kotona olimme vasta kuuden jälkeen. Tytön veriarvot olivat trombosyyttien suhteen todella matalat, vain 27 ja se tiesi "unijukalle" menoa, sillä tytölle piti tänään tiputtaa trombosyyttejä pari pussia ja viggo laitetaan hänelle aina humautuksessa. Jasminen granut olivat vielä noin 400, mutta laskussa ne ovat edelleen, sillä tänään meni viimeinen Hydroksiurean 2000 mg:n annos ja lisänä Merkaptopurinia 25 mg sekä Ditrim duplo. Huomisaamuna alkaa sitten taas neljän päivän kuuri Prednisolonia, kortisonia, jota pitää ottaa kolme annosta päivässä, aamulla 40 mg ja päivällä sekä illalla 30 mg.

Katsoin sairaalassa taas Sydämen asialla -sarjaa TV:stä. Jos nyt jotain sarjaa viitsin katsoa, niin sitä. Turussa ollessammekatsoin sarjaa aamuisin, ennen kuin lähdin yliopistolle tunteja pitämään. Olin silloin OKL:ssä kuvisopena.
Housea voisin katsoa myös, mutta digiaikaan siirtymisen mukana luovuimme kokonaan televisiosta. Kristillisiä kanavia tulee katsottua tietokoneella aina silloin tällöin. Emme me ole pahemmin telkkaria kaivanneet.


Nurmikenttä talomme edustalla oli hellepäivinä todella kansoitettu. Sateet ovat karkoittaneet auringonottajat. Kun olin koiran kanssa ennen sairaalaan lähtöä ulkona, nurmikko oli mustanaan ns. roskalintuja naakkoja, puluja ja variksia.

Kari kävi maalla viikonloppuna. Vei sinne pääasiassa omia tavaroitaan. Oli vuokrannut ison ja komean pakettiauton. Vaanhat autoromut olivat kuulemma vihdoin kadonneet pihalta. Tilasin niiden poisviemisen jo vuosi pari sitten. Jasminen sairastuttua en ole pystynyt kertaakaan käymään siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.