EU ja naiset

31.1.09

"Euroopassa on 250 miljoonaa naista. Eikö heidän joukostaan tosiaankaan löydy sopivaa ehdokasta?

Seuraavien 12 kuukauden aikana EU:n johtopaikoille nimitetään neljä poliitikkoa. Kuluneiden 50 vuoden aikana kuva Euroopan johtajistosta on pysynyt samana. Sen on aika muuttua. Jatkossa kansainvälisiin johtotehtäviin on saatava pätevin ehdokas. Euroopassa on 250 naista. Eikö heidän joukostaan tosiaankaan löydy sopivaa ehdokasta?"

Käy kirjoittamassa nimesi Females in Front -sivulle , jos katsot, että ainakin yhden EU:n johtajista tulisi olla nainen.

"Unionin tulee kaikessa toiminnassaan pyrkiä poistamaan naisten ja miesten välisen tasa-arvoisuuden puutteita sekä edistämään heidän välistään tasa-arvoa," Lissabonin sopimuksessa todetaan.

Lissabonin sopimus sisältää osallistuvan demokratian periaatteen. "Kansalaisaloite" edellyttää vähintään miljoonan lukuisia jäsenmaita edustavan henkilön allekirjoitusta. Sen avulla voimme kehottaa EU:n komissiota toimimaan niin, että Unioni toteuttaisi sukupuolten tasa-arvoisuutta koskevan tavoitteensa; se voi aloittaa tämän työn neljän johtopaikan ehdokasasettelusta. "


Lue lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.