Lunta Helsingissä

Kuusia talomme edustalla. Nurmikenttä lumen alla.

Perjantai 9.1.09

Eilen laitoin tänne muutamia kuvia tästä meidän tammikuisesta ympäristöstämme. Tänään on laitettava koko postaus uusiksi, silla eilen iltalenkiltä palatessamme alkoi kunnolla pyryttää ja nyt meillä on sitten vaihteeksi talviset postikorttimaisemat.


Tässä alppiruusut torstaina päivällä ja illalla lumen alla.

En tiedä, miten alppiruusut kestävät lunta. Pakkanen kyllä laski päivän aikana nollaan. Ehkä ne kestävät nuoskalunta, kun kerran ovat alppien kukkia ainakin nimensä mukaan.
Tässä vielä pari kuvaa samoista paikoista kuin eilisessä postauksessa.Kyllä kaupunkikin voi olla tosi nätti talvikuvissa. Kun on melkein nollakeli, minäkin viihdyn talvessa.Olin melkein koko yhdeksänkymmenluvun Lapissa töissä. Rovaniemen jäinen kylmyys ja naamaa polttava viima saivat minut nostamaan talven ja lumen inhokki ykköseksi. Aamulla töihin lähtiessä oli pakkasta 40 astetta ja töistä palatessa oli pakkasta 40 astetta. Näin saattoi jatkua viikosta toiseen. Kuljin joka aamu 80 kilometrin työmatkan ja opin inhoamaan purevaa pakkastuulta, joka kirveli kasvoilla. Villaista piti löytää ylle, muuten ei pärjännyt. Puut vain ritisivät kolkosti, kun kuljin vitivalkoisessa puistossa Rovaniemen keskustassa. Muuten oli kuoleman hiljaista, ei linnun lintua missään. Helsigissä olin tottunut, että edes puluja tai lokkeja sentään lenteli jossain. Ei edes liikenteen kohinaa missään. Jotenkin kammottavaa. Sain melkein talvifobian.

Ei sen puoleen. Olen monessa suhteessa lapinhullu, suorastaan rakastan Lappia, kunhan minun ei tarvitse olla siellä yhtä perää liian pitkiä aikoja. Liian on tietysti suhteellinen sana, mutta sanottakoon, että käyn mielelläni Lapissa lomilla.7 kommenttia:

 1. Kylläpä kuulostaa kamalalta talvi Rovaniemellä, olen ollut siellä vain kesällä. Ei ihmekään,että sait trauman tuollaisesta talvesta!

  Itsekään en pidä kylmästä talvesta ja olen iloinen että täällä talvisin on leuto Välimeren talvi.Mutta joskus kun katson talvisia kuvia, kuten kauniita talvisia kuviasi, tekee mieli kokea talvea edes vähän.Juuri tollainen 0 keli lumen kanssa on kaunista.Viime talvena olin helmikuun alussa Helsingissä ja näin lunta ehkä kerran....ei tadia ne talvet enään olla sellaisia kuin ennen Helsingissä.

  VastaaPoista
 2. Niin.

  Tuo moottoripyöräkuva on kyllä hieno. Kesän kulkuväline lumen vallassa. Antimainos vapautta ja raikkautta usein synonyymalle vempeleelle,

  VastaaPoista
 3. Kuvasi, jossa on kaksi lumista kuusta, on mielestäni paras kuva. Kaunis punertava taivas, ja valoinen viiva taustalla saavat kuvan hehkumaan.Valmis postikortti ja sievät värit!

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Etenkin noista kuusikuvista tykkäsin..!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Mutta samoin kuin Yaelian sanoi, minullekin leuto Valimeren talvi on paras ja sekin joskus aivan liian kylma minulle! Mutta lunta on kiva katsella kuvista.

  VastaaPoista
 6. Minakin pidan Valimeren leudosta talvesta, joka sekin on joskus liian kylma viluiselle minulle... mutta lunta on kiva ihailla kuvista. Hienoja postikortti kuusia! :O)

  VastaaPoista
 7. Kiitos palautteesta Yaelian, Murphy, kaimani Marja-Leena, Olli ja S. On tosi kiva lukea ajatuksianne, melkein kuin saisi kirjeitä...

  Kiva, että laitoit palautetta S. Mikään kaksoispostaus ei haittaa minua. Olen iloinen, kun viitsit minulle kirjoittaa. Kiitos!

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.