Iltamenoja 25. ja 26.1.09


Kuva: Jouko Toivanen/Helsingin Energia

Välillä näytti jo siltä, että lumet lähtisivät, mutta eipä vain. Nollakeli on tuonut aina uuden pienen lumisateen tilalle ja sitten räntäsade on muuttunut pikkupakkasissa uusiksi lumikerroksiksi, joten maa on edelleen lumen peitossa. Ylläoleva kuva Espan puistosta on lumettomalta ajanjaksolta.

Sunnuntai-illalla teimme ystäväni T:n kanssa ensin tutkimuskierroksen 9 ratikalla. Kummallekin tuo uudehko raitiolinja oli sen verran vieras, että käväisimme katsomassa missä sen toinen päätepiste oli. Diana-puistossa jäimme pois ja teimme sitten pienen kävelylenkin Eiran suuntaan. Ilma oli aika leuto, lähes nollassa varmaan. Käveltyämme aikamme hyppäsimme kolmosen ratikkaan ja päädyimme lopulta teelle erääseen Espan kahvilaan. Teen kanssa söin palan arabialaista maustekakkua. Oli ihan hyvää ja maistui aivan suomalaiselta maustetulta kuivakakulta. :)


Kuva: Kari Pilkkakangas/Helsingin energia


Kuva: Kari Pilkkakangas/Helsingin energia


Kuva: Jouko Toivanen/Helsingin Energia

Ihailimme Espan puiston hienoa valaistusta. Valkoisilla valoilla on koristeltu Runebergin patsaan ympäristö ja puut puiston molemmissa päissä. Yhteensä näitä led-valoja on satatuhatta. Valaisin pylväisiin on kiinnitetty sinisinä loistavat jättilumihiutaleet ja soittolavan yläosaa kiertävät sinivalkoisina loistavat jäähileet. Nämäkin ovat led-valoja. Osa valoista jää paikoilleen ja niitä on tarkoitus käyttää tulevinakin vuosina. "Valaistuksesta vastaavan Helsingin Energian mukaan ledit kuluttavat vain viidesosan vastaavien hehkulamppujen määrästä. Esplanadin puistovalaistuksen kokonaisteho onkin vain 9 kilowattia." (Iltalehti)

Ari Andersinin hienoja kuvia puiston led-valoista voi käydä kurkkaamassa täältä. Niitä kuvia voi myös ostaa. Samassa osoitteessa on myös paljon linkkejä hänen muihin kuviinsa Helsingistä. Kuvien käyttö on maksullista. Lisätietoa valaistuksesta voi lukea tästä.

Lähtiessämme kuuden aikoihin illalla kaupungille kuulimme ilotulituksen paukkeen Tokoin rannassa. Mitään ei kuitenkaan näkynyt kerrostalojen takaa. Onneksi pauke loppui melko pian, sillä Nalle Puh -koira jäi Mikku-kissan kanssa kotiin ja koira saa suorastaan hepulin ilotulituksen paukkeesta. Ilotulitus oli osa juhlallisuuksista, joilla Kiinalaista uutta vuotta otettiin Helsingissäkin vastaan. Siitä on Vastavirtaan kulkijan blogissa kuvakin 25.1.09. Lisää tietoa ja kuvia tapahtumasta tästä linkistä. Joskus tuntuu, että suomalaiset ovat sairaan kiinnostuneita kaikesta uudesta ja eksoottisesta. Katso kuvagallerian antia (kuvia aikaisemmilta vuosilta).

Olimme treffanneet T:n kanssa klo 18:n aikoihin ja kotona olin sitten taas joskus klo 21. Ystäväni asuu Vantaalla, joten hänellä kotimatka kesti hiukan kauemmin eli hän jatkoi junalla vielä Helsigistä omalle kotipysäkilleen.

Maanantaina lähdin itse käymään Vantaalla. Ystäväni K. oli menossa maanantaisaunaan ja Pyhän Andreaan kirkkoiltaan. Hän pyysi minua mukaansa ja niinpä se ilta kului saunomisen ja virsilaulun merkeissä. Kirkon saunan on Suomen Saunaseura ry on nimennyt Helsingin kulttuurivuoden 2000 joulukuun kuukauden saunaksi.Haapajärveläisessä miestenpiirissä huomattiin, ettei saunomisesta ollut virsiä, niipä Heikki Tyhtiälä halusi korjata asian. Tätä hänen laatimaansa virttä ei tosin nyt maanantaina laulettu, mutta laitan sen tähän, jotta halukkaat voivat veisata tätä vaikkapa omassa saunassaan. Virsi on kehystettynä Pyhän Andreaan kirkon saunan seinällä.

Saunavirsi

"Oi Jeesus Herrani,
mun siunaa saunani.
Itseni pesen kyllä,
vaan sieluuni en yllä.
Puhdista minut aina,
mä kylven lauantaina.

On sieluin ylpeä.
Se tahtoo kylpeä
voimaansa itse luottain
ja mielihyvän tuottain.
Jos et Sä Jeesus auta,
on eessäin sielunhauta.

Saunani löylyssä
on hyvä kylpeä.
Se mielen rauhoittaapi,
murheissa lohduttaapi.
Nyt istun hiljaa tässä
Herraani kiittämässä."

Tämä saunavirsi on ajateltu laulettavaksi virren 200 (Oi kuinka ihana on huonees...) sävelellä.

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia! Helsingissä näkyy olevan nyt kunnon talvi;viime vuonna kun olin helmikuussa niin ei ollut lumesta tietoakaan!
    9 ratikkalinja on mulle vielä tuntematon, tykkään tehdä "tutustumisretkiä" busseilla ja ratikoilla.

    VastaaPoista
  2. Jospa seuraavaan virsikirjaan... Runo istuu tuohon sävelmään oikein hyvin.

    VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.