Viikonloppuna Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa

Kuvassa Juha Rissasen jälkiruoka-asetelma kokki-olympialaisiin suurine suklaakiemuroineen

Tiistai 20.1.09


Olin ajatellut viettää vain lauantaipäivän messuilla, mutta Kun ystäväni U. laittoi lauantai-illalla tekstiviestin, jossa hän kysyi lähtisinkö sunnuntaina Matkamessuille Messukeskukseen, tuli sitten käytyä siellä sunnuntaina uudestaan. Matkamessut olivatkin tänä vuonna paisuneet aivan ylimittaisiksi - tosin tyttären sairauden takia en ollut käynyt niillä ainakaan pariin vuoteen. Ei niitä kahdessakaan päivässä kunnolla läpi käynyt. Tarjolla oli vaikka mitä matkailuvaunuista suomalaisten kokkien kokki-olympialaisiin valmistamiin jälkiruokiin ja Savolinnan oopperajuhlien tarjontaan. Väkeä oli molempina päivinä valtavasti.

"Matka ja Caravan 2009 -messuilla vieraili yhteensä lähes 86 000 kävijää. Vuonna 2008 kävijöitä oli 85 000. Matkamessut olivat tänä vuonna kansainvälisemmät kuin koskaan aiemmin, sillä näytteilleasettajia oli mukana lähes 80 maasta. Kävijöistä noin 17 000 oli matkailun ammattilaisia."

Tässä pieni kuvakavalkadi messutarjottimelta:

Eli maistiaisia suuresta sekametelisopasta


Yleisöä jotain esitystä katsomassa

Ihmisiä eri maista
EläimiäOopperaa - esiintyjiä


Lapsille
Papistoa


Syötävää - kuivattuna ja tuoreena


Nähtävää - mm. Savonlinnan oopperan asut ja vaikka kuinka paljon muuta

6 kommenttia:

 1. Niin.

  Matkamessujen tuskattuvin osuus oli jonottaa narikkaan. Minä jonotin mennessä mutta moni kuulemma sai jonottaa puoli tuntia poistuessaankin.

  VastaaPoista
 2. Minä en jonottanut oikeastaan lainkaan. Tulin sen verran myöhemmin eli noin klo 10.30 (avautui klo 10)lauantaina ja sunnuntaina vasta klo 11.30, jolloin ei ollut ryysistä narikkaan kummallakaan kerralla. Pois lähtiessäkään ei ollut tungosta, lauantaina lähdin pois vasta, kun messuja kuulutettiin loppuviksi ja sunnuntaina samoin. Syömässä tuli käytyä välillä ja kahvilla ja teelläkin pari kertaa. Mielenkiintoisia tapahtumia oli riittämiin.

  VastaaPoista
 3. Mä kävin joka vuosi matkamessuilla, yleensä onnistuin aina saamaan sinne kutsun. Kiva oli taas "olla siellä" kuviesi kautta:-)

  VastaaPoista
 4. En muista, että olisin käynyt oikeilla varsinaisilla ruokamessuilla koskaan. Kuitenkin lähes aina kaikilla messuilla on jotain ruokia esitelty. Niin näillä matkamessuillakin. Voisi olla aikamoinen elämys olla Messukeskuksessa nimenomaan ruokamessuilla. Tulisikohan syötyä maistiaisiakin liian kanssa. =) Nytkin maisteltiin savuporoa, leipäjuustoa, erilaisia teelaatuja, kalasäilykkeitä ja monessa paikassa oli suklaata ja karkkia tarjolla. Lentoyhtiöt ja laivafirmat tarjosivat monenlaista hyvää asiakkailleen. Vain lehdistöpuolella tilanne on huonontunut: Ennen sai tuoremehua ja juustojakin; nyt vain teen tai kahvin kanssa piparin ja suolakeksiä sekä kurkkupastillinmakuisia karamelleja!:-)

  VastaaPoista
 5. Hei Marja-Leena!
  Halusin vaan ottaa osaa suruusi Jasminen poismenon johdosta ja samalla kiittää sinua koko sydämestäni tästä koskettavasta tarinasta, jonka koen voimallisesti kutsuvan minua takaisin Jumalan yhteyteen.
  Se usko ja rohkeus, jota molemmat Jasminen kanssa osoititte taistelussa tämän sairauden kanssa, ei voi olla herättämättä jälleen uskoa Jumalaan ja Poikaansa Jeesukseen, jotka meitä kuljettavat tämän elämän halki kohti taivaan kotia, missä kaikki kärsimys ja huoli on jäänyt taakse. Kiitos teille vielä kerran.
  Terv. Tuula Krapiffsky, Heinola

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Tuula. Olen iloinen, että koet noin. Jasmine lähti luotani, mutta ei sydämestäni. Minun on ikävä häntä, ei voi mitään. Olisin mielelläni lähtenyt Taivaan kotiin yhdessä hänen kanssaan. Hänen on nyt siellä hyvä olla. Jeesus haki omansa pois maallisista kärsimyksistä. Toivon, että mahdollisimman moni voi löytää elämänsä aikana Jumalan rakkauden ja saa kerran lähteä Jeesuksen kanssa oikeaan kotiinsa Taivaan ihmeellisyyteen. Tätä toivon myös Sinulle kuin myös itselleni. Olemme täällä vielä hetken, pidetään kiinni Jumalan armosta ja seurataan Jeesusta, niin meidän käy hyvin.

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.