Niitä näitä flunssan kourissa31.1.09

Q52-kuviakaan tms. en ole varsinaisesti ehtinyt ottamaan, mutta käyköön tämä siltakuva nyt toistaiseksi siihen kategoriaan.

Enpä muista, milloin olisin ollut näin kipeä. Otin viime syksynä flunssaa vastaan sen rokotuksenkin, jonka otin kyllä myös 2007, mutta muuten en ole ottanut tuota rokotusta vuosiin. Ensimmäisenä vuonna hoitaessani tytärtäni olin kuumeessa, mutta onneksi Jasmine ei saanut flunssaa. Pidin silloin koko ajan kasvosuojainta, kun olin Jasminen lähellä ja tyttö kävi sairaalassa isänsä kanssa. Sitten en ollutkaan kahteen vuoteen lainkaan flunssassa, mutta elimmekin lähes koko ajan eristyselämää.

Erehdyin eilen antamaan Puhille palan sekaleipää, mihin se ei ollut tottunut ja niin sain kipeänä juosta ulkona kakivan ja oksentelevan koiran kanssa ylimääräisiä kertoja. Puh onnistui eteisessä jopa oksentamaan talvinilkkureihini, joten sain käydä ulkona vaihteeksi kävelykengissä. Hyvä kuitenkin, ettei tuo leipäpala aiheuttanut koiralle ripulia. Se tästä vielä olisi puuttunut. Onneksi X tuli jeesaamaan illalla koiran ulkoilutuksessa, kun itse riuduin kuumeisena punkan pohjalla.

Ulkona on oikea talvisää näin varhain aamulla, kello on vähän yli 5. Pakkasta on -15 astetta ja päiväksi lisää on luvassa, mikä ei kyllä ilahduta minua yhtään. Seurailen silloin tällöin yhden nuoren opiskelijapojan blogia. Hän on reippaan näköinen iloisesti hymyilevä kaveri, jonka säätiedotuksista tekee uskottavan sekin, ettei hän ole piiloutunut minkään nimimerkin taakse. Hänellä on hienoja sääkarttoja ja sääennustuksia ja upeita valokuvia blogissaan, mutta hän onkin meteorologian ammattilainen tai siis opiskelee meteorologiaa. Hänen bloginsa alkaa vuodesta 2006 ja sieltä on hauska katsoa, millainen sää oli esim. edellisvuonna tähän aikaan. Hänen tämän päiväinen otsikkonsa on .
Vaikka tuo nuori mies ei kirjoitakaan ihan joka päivä, niin sen verran usein kuitenkin, että siinä pysyy kuta kuinkin tietoisena säätilasta niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Kurkatkaapa myös hänen valokuvagalleriaansa.

Seurailen myös eri maissa kirjoitettuja blogeja. Tyttären sairauden takia emme voineet matkustaa minnekään kolmeen vuoteen ja sitä ennen hoidin aivoinfarkteja saanutta äitiäni kaksi vuotta, joten on mukava seurailla maailmaa eri maissa kirjoitettujen blogien näkökulmasta. Näin pakkasen paukkuessa Helsingissä voi mennä virtuaalikävelylle vaikkapa Milanon kaduille tai seurata muotia New Yorkissa tai jopa miesten muotia Pariisissa: The SartorialistKuvallisia blogeja on mukava seurata, mutta harmillista kyllä jotkut laittavat kuvat blogeihinsa niin muhkeina, että niiden avautumista ei jaksa odottaa. Muutama kilotavua riittää nettikuviin hyvin, mutta joillakin kuvien koko lienee megatavujen luokkaa. Ainakin resoluutio on niissä kuvissa nettisivuille liian suuri.

Tarkoitushan ei ole laittaa yleensä blogisivuille myytävää kuva-aineistoa, joita lukijat sitten lataisivat näkösälle, vaan kuvat ovat nimenomaan elävöittämässä blogia. Valokuvien myyminen on sitten eri asia. Itselläni kuvat ovat useimmiten olleet vain puhelimella otettuja 1,3 megapixelin näpäytyksiä, jotka laitan usein liikoja käsittelemättä Picasan kautta blogiini. Kunnollisella kuvaohjelmalla voisin laittaa kuvat vielä pienempinä esille. Kunhan tässä jaksan siirryn paremman kameran käyttäjäksi ja käsittelen kuvat sitten vaikka Photoshopilla.

Lisäys: Klo 7.30 pakkasta jo -18 astetta.

3 kommenttia:

 1. Kännykkkamerasi on ilmeisen laadukas kuvien tasosta päätellen. Omassani on 3,2 pixelin kamera, mutta kuvista on vaikea saada tarkkoja.
  Siellä -15 pakkasta on hurrrrjan kylmää (kosteus), meillä nautitaan -7asteen leppoisasta ja lunta lupaavatsa säästä.
  Pikaista paranemista!!!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia,en edes kameralla saa noin kauniita kuvia otetuksi kuin sinä puhelimen kameralla.Itse yleensä pienennän kuvani PhotoShopilla ennen blogiin laittoa juuri sen koon takia,kun huomasin että niiden avautuminen kestää tosi kauan.

  Pikaista paranemista sinulle ja myös Puhille.Itsekin otin loppusyksystä sen flunssarokotuksen, ja en ole saanut flunssaa.Kerran aikaisemmin otin flunssarokotuksen vuosia sitten äitini ollessa syövän kourissa, ja sitten sen vaikutuksen loputtua tulin tosi sairaaksi.Mietin aina josko sen rokotuksen vaikutuksen loputtua saa tosi pahan flunssan,juuri sen rokotuksen takia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Crane ja Yaelian, pikku hiljaa tästä kai tokenen. Nyt jo 4. päivä kipeänä. Huomenna pitäisi kyllä päästä jo lähtemään "liikenteeseen". Mitä tässä vielä vähän yskiskelen, köh... köh... =)

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.