Pitkiä elokuvailtoja


Perjantai 17.10.08

Jasmine on halunnut viime päivinä olla kotona ja pelata tietokonepelejä. Hän löytää netistä aina uusia pelejä ja onkin niissä sangen taitava. Myös dvd-elokuvia on taas katsottu monena iltana. Niiden takakannessa lukee kesto minuutteina ja jos ei mieti, mitä 180 minuuttia on tunneissa, niin huomaa istuvansa elokuvan ääressä tunnista toiseen. Aika minuutteina näyttää lyhyemmältä kuin ajan ilmoitus tunteina. Varmaan samanlaista harhaa kuin hintailmoitus, jossa viimeisenä onnumero yhdeksän (eli 2,99 voi älkkiä ajatellen tuntua vähemmältä kuin 3,00. Tähänhän monet kauppiaat panevat toivonsa).

Nämä viime aikoina katsomamme elokuvat ovat Panvisionin dvd-leffoja ja ovat olleet yleensä noin kolmen tunnin mittaisia. Olenkin yleensä nyt varautunut pitkään katseluaikaan, mutta kun katsoimme ensimmäistä kertaa tämän sarjan elokuvaa Jeesuksesta, en arvannut, että filmi olisi niin pitkä. Ei sen puoleen, on nytkin valvottu näitä katsellessa.

Uusista katselukerroista ensimmäisenä näimme filmin Joosefista. Tämä elokuva herätti tytön mielessä eniten kysymyksiä.

JOOSEF


"Joosef oli Jaakobin rakkain poika ja veljet kadehtivat häntä. Eräänä päivänä, kun veljet ovat kaitsemassa lampaita Joosef houkutellaan ansaan. Veljet myyvät Joosefin ohikulkevalle kauppiaalle ja hän päätyy faaraon hoviin, hoviherra Potifarin orjaksi. Potifarin vaimo rakastuu komeaan Joosefiin ja suuttuu, kun ei saa osakseen Joosefin huomiota. Joosef osaa selittää faaraon unet ja faarao tekee Joosefista koko Egyptin talouden hoitajan. Jänittävä draama rakkaudesta, mustasukkaisuudesta, petoksesta ja anteeksiannosta."

Alkuperäisnimi: The Bible / Joseph Kesto: 3 h 8 min Genre: Draama Kuva 4:3 Valmistusvuosi: 1995 Englanninkielinen, tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska Suositusikä: 7 Dvd yksityiskäyttöön.(Tiedot:Nettikirjakauppa)

Ikäraja 7. Ohjaaja: Roger Young
Esittäjä Ben Kingsley, Paul Mercurio, Martin Landau, Lesley Ann Warren
Julkaisuvuosi, julkaisija Pan Vision Oy 1995
Laatu dvd
Koko 3h 8min
(Tiedot: Kotimaayhtiöiden kauppa)


Pidin kyllä tästä elokuvasta ainakin sen verran, että jaksoin sen katsoa. Oli siinä paljon historiallisestikin kiinnostavaa. Jotain naiivin keinotekoista siinä loppupuolella mielestäni oli, mutta en nyt muista mitä.

Kuvasta jäi mieleen se, että kyllä Jumalan käyttöön tarkoitetujen ihmisten pitää käydä kova koulu. Onneksi Joosef ilmeisesti läpäisi suurimman osan tenteistä.


DAVID dvd

"Jumala antaa Israelin kansalle kaksi kuningasta profeetta Samuelin kautta. Toinen on suuri soturi Saul, joka vähitellen pettää Jumalan - ja toinen on Daavid, Goljatin voittaja. Daavid tuottaa kunniaa Israelille, mutta sitten hänkin tekee syntiä Jumalaa vastaan - hän viettelee kauniin naisen ja pitää huolta, että tämän mies tapetaan. Kuolema ja väkivalta jatkuu siitä lähtien hänen oman perheensä parissa."

Alkuperäisnimi: The Bible / David Kesto: 3 h 13 min Genre: Draama Kuva 4:3 Valmistusvuosi: 1996 Englanninkielinen, tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska Suositusikä: 11 Dvd yksityiskäyttöön.
(Tiedot:
Nettikirjakauppa.com )

"Raamattu -sarjan korkealaatuinen draamaelokuva Davidin elämästä. Ikäraja 11v. Ohjaus: Robert Markowitz

Esittäjä Jonathan Pryce, Nathaniel Parker, Sheryl Lee, Franco Nero
Julkaisuvuosi, julkaisija Pan Vision Oy 1996
Laatu dvd
Koko 3h 13min
(Nämä tiedot: Kotimaa-yhtiöiden kauppa)

Filmissä näytetään toinen toistaan verisimpiä taisteluja kerta kerran perään. Kyllä Davidista kerrotaan muutakin, mutta jotenkin tulee vaikutelma, että elokuvassa olisi voitu enemmän kertoa Davidin muustakin elämästä kúin lukuisista sodista.

Katkelma elokuvasta:


Kuitenkin vaikutelmaksi jäi, että jos mitä, niin meidän tulisi erityisesti rukoilla sitä, että Jumala pitäisi meidät lähellä itseään ja vaikuttaisi niin, ettemme pääsisi etääntymään hänen tuntemisessaan.


SALOMO dvd

"Ennen kuningas Daavidin kuolemaa riidellään kenestä tulee hänen seuraajansa. Daavidin lempipoika Salomo voittaa vanhemman veljensä ja hänestä tulee siten Israelin kuningas. Ajan myötä kansa alkaa ylistää ja kunnioittaa Salomoa hänen viisautensa ja oikeudenmukaisuutensta takia. Vieraita saapuu kaikkialta maailmasta ja heidän joukossaan saapuu Saaban kuningatar, jonka kauneutta Salomo ei pysty vastustamaan.
Pääosa: Ben Cross
Kesto : 193 min. (DVD)
(Suositusikäraja 12 v.)

Sisältää esitysoikeuden seurakuntien ja koulujen pääsymaksuttomissa tapahtumissa."
Nämä tiedot elokuvasta antaa Dei-kauppa.

Alkuperäisotsikko: The bible - Salomon

Ohjaaja: Roger Young
Pääosissa: Ben Cross, Vivica A. fox, David Suchet
Kesto: 193 min.
Kuvaformaatti: 4:3
Ääni: stereo
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska
Väri
K-11

(Nämä tiedot DVDnet)

Katkelma elokuvasta:


Tämä elokuva oli jollakin tavalla ainakin minulle pettymys. Se oli mielestäni aika kaupallinen ja keskittyi Salomon heikkouksiin, vaikka siinä yritettiinkin tuoda esille tämän viisaita päätöksiä ihmisten ongelmien ratkaisuissa. Ehkä Salomo oli monessa asiassa heikko - ainakin mitä naisiin tulee - niin hänen vahvuuksiaan ei kuitenkaan osattu kuvata kovin vakuuttavasti. Sillä kai Salomossa oli paljon hyvääkin vai oliko hän tosiaan vain Batseban poika, jolla oli armeijan verran vaimoja. Ainakin hän rikkoi monissa kohdin Jumalan käskyjä, uhrasi epäjumalille (ehkä vain muodon vuoksi vaimojaan ilahduttaakseen, mutta siinä olikin jo iso rikkomus).

No tämän filmin opetus oli kyllä myös hyvä. Vaikutelmaksi jäi, ettei huippuluokan viisauskaan auta, jos Jumalan tuntemus jää taka-alalle. Elämässä auttaa Jumalan etsiminen kaikessa. Ja meillä on nyt Jeesus, toisin kuin Vanhan Testamentin aikana.

Jumala ei sallinut sotaisan Davidin rakentaa itselleen temppeliä. Sen teki Salomo, Davidin ja Batseban poika. Tässä jotai näkymää Salomonin rakennuttamasta temppelistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.