Tervetuloa kaikilla kielilläLauantai 23.1.2010

Keskiviikkona ahkeroimme Tervetuloa-tekstien parissa. Koulun aulassa on ennestään hieno keramiikkainen seinäreliefi, joka on syntynyt oppilaiden aherruksesta jo kauan sitten. Keramiikkaisista osista on koottu upea puu, lintuja lentelemään ympärille, lehtiä ja kukkia. Osa on lasitettu ja väritkin poltettu.


Tämä oppilaiden tekemä taideteos on ollut
eteisaulan seinällä jo vuosia.

Näistä kirjaimista pitäisi syntyä
Tervetuloa- toivotuksia eri kielisinä versioina.

Uusi projekti oli täydentää eteistä Tervetuloa-toivotuksilla. Alunperin tarkoitus oli saada tekstit kaikilla niilä kielillä, joita oppilaat puhuvat äidinkielenään. (Osa oppilaista osaa kuitenkin vain suomea etnisestä taustastaan riippumatta.) Projekti on hieman kesken, mutta tarkoitus on täydentää Tervetuloa-tekstejä vähitellen, niin että kaikkien oppilaiden puhumat kielet olisivat mukana.
Nämä kirjaimet ovat viides- ja kuudesluokkalaisten aikaansaannoksia. Kirjaimet ovat poltettua savea ja ne on sitten maalattu ja lakattu.

Kirjainten taakse on laitettava vahvaa liimaa, jotta kirjaimet pysyvät paikoillaan siellä minne ne asetetaan.

Kiipeilyssä mukana olivat sekä opettajat että oppilaat ja vähitellen tekstit alkoivatkin asettua oikeille paikoilleen. Kirjain kerrallaan.Tarkkaa työtä sikäli, että kirjainten paikkaa ei teollisuusliiman takia oikein enää voinut muuttaa sen jälkeen, kun ne oli seinälle laitettu. Tässä vaiheessa jotain kirjoitusvirheitäkin huomattiin ja kirjaimiakin puuttui. Mutta niistäkin ongelmista selvittiin.Kokonaisuus näytti hyvältä. Projekti tosin jäi vielä loppusilausta vaille. Se tehdään, kun aika antaa myöten.


9 kommenttia:

 1. Upea tuo puu ja hieno idea laittaa tervetuloa eri kielellä koulun seinälle:-)

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää :-). Mukavaa, että lapsilla on projekteja, joista jää näkyvä jälki!

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava idea ja hieno toteutus! Lopputulos tuottaa ympäristöön varmasti paljon iloa!

  VastaaPoista
 4. Yaelian, tosiaan hieno tuo puu. Taitaa olla peräti oppikouluajoilta, niin kovin vanha se tietääkseni on. Peruskoulussa jo joudutaan oikaisemaan, enää ei laiteta keramiikkavärejä ja lasiteta, vaan maalataan ja lakataan.

  VastaaPoista
 5. Natjale, kyllä kouluissa nykyisin on paljon monenlaisia projekteja. Tosin rahaa on välillä vähän. Joissakin kouluissa ei käytäville eikä mihinkään saa rakentaa/maalata tms. mitään "pysyvää".

  VastaaPoista
 6. Crane, totta. Vilkkaimmatkin oppilaat viihtyivät "rakennushommissa". Liimanlevityslaite vaati voimia, oli oikea rakennusmiesten työkalu.

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvä askartelu homma nuorille, näkee työn tuloksen...

  raimoalehto@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Tervehdys. Upeita juttuja sinun blogissasi.
  Päädyin tänne etsiessäni Hesalaisen ala-asteemme kirjanvaihtopäivään henkilöä, joka voisi vähän perehdyttää bookcrossingiin.

  Jos osaat neuvoa, niin laitatko viestiä pisarani@gmail.com

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.