Joulua odotellessa


Koulun Lucian päivä

Tiistai 15.12.2009

Eilen koulussa vietettiin Lucian päivää. Ylimmän luokan tytöt olivat Lucia-kulkueessa ja Lucia myös oli ysiluokkalainen. Lucia lauloi ja puhui ruotsiksi kaiken, minkä esitti eikä hänen esitystään suomennettu. Luciaan liittyvä historiikki kuitenkin puhuttiin sekä ruotsiksi että suomeksi. Tämä juhla on suhteellisen uusi kouluissa ja oikeastaan vain yksi tilaisuus lisää koulun yhteisiin juhliin. Kun koulussa on sekä ala- että yläluokat, on melko varmaa, että vain puolet ymmärsivät, mitä Lucia esitti. Kun historiikissä tultiin kohtaan, jossa kerrottiin Luciaa kuvattavan usein päästä revityt silmät käsissään, aikamoinen kohahdus kävi juhlasalissa, jossa koko koulu oli koolla. Onneksi uudet kauniit silmät kuitenkin kasvoivat takaisin revittyjen tilalle.

Kuva maanantai-illalta
Luntakin on taas satanut. Kirpeitä pakkaspäiviä on ollut muutama. En ole tykännyt yhtään. En pidä lumesta enkä talvesta. Olen kai syntynyt väärälle leveysasteelle. Moni kuitenkin toivoo valkoista joulua, joten olkoon menneeksi minun puolestani. :-) Tänään oli jo leudompaa. Minua ei kyllä haittaisi, vaikka jouluna sataisi vettä. Tietysti luminen maisema sinänsä on kaunis.


Tämä kuva on otettu noin klo 14 aikaan tänään.

Tässä alempana on kuva hyvin pelästyneestä kisumirristä. Mikku mokoma pujahti taas rappuun ja tällä kertaa minua vähän harmitti, koska oli olevinaan kiire, enkä ollut sillä tuulella, että olisin vain hymyillyt kissan uteliaisuudelle. Mikulla on nimittäin silloin tällöin tapana pujahtaa rappuun tutkimusmatkalle, kun avaan oven ja tuon koiran sisälle.

Mikku-kissa rapussa
Olin lähdössä asioille ja sanoin Mikulle ainakain pari kertaa, että menes nyt vain takaisin sisälle. Kissa vain kurkki portailla, jotein napsautin oven kiinni. Siitäkös Mikku säikähti: Ovi on kiinni eikä pääse takaisin sisälle turvaan. Rappu kun nyt kuitenkin on outo ja pelottava paikka kaikkine äänineen ja hissin kolinoineen. Avasin oven ja niin kissa pinkaisi kiireesti takaisin eteiseen ja minä pääsin lähtemään. Sellaista se on kun maailma on niin lavea.

Pikkujoulujakin on taas vietetty ja glögejä maisteltu. Onneksi kaikissa muissa pikkujouluissa on ollut tarjolla alkoholiton vaihtoehto, paitsi yhdessä jossa oli vain kivennäisvettä meille alkomahoolittomia maisteleville. Suomessa alkoholiton glögi onkin yleistynyt, mikä on ihan kiva kuuma juoma näin talvisaikaan ja käy hyvin lapsillekin. Joskus vain sokeria on kovin runsaasti, vähempikin riittäisi, kun sekaan yleensä lusikoidaan pähkinöiden ja mantelien lisäksi makeita rusinoita.

Tällaisen yllätyspaketin sain yhdeltä ystävältäni:Jääkaappimagneetteja, vitsikirjanen, servettejä ja pikkuisia kynttilöitä.

Paketissa oli pienenpieniä kynttilöitä keramiikkaisissa sarvikuonoissa vai mikä tämä pikkuinen kaveri on? Kiitokset M.!

2 kommenttia:

  1. Tuo että Lucia-juhlaa nykyään vietetään suomenkielisissä kouluissakin oli minulle uutta.Onpas teille nyt tullut lunta, ottaisin sitä pari päivää mutten yhtään enemmän....
    Voi sitä Miikkua,kun on niin utelias!
    Hyvää loppuviikkoa Marja-Leena:-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta Yaelian! Meillä nyt lunta riittämiin. Jouluksi on luvattu pakkasta taas reippaasti. Saa nähdä...

    VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.