Tuoretta tulta! Morris Cerullo

(Kuva Saalemin sivulta)

Sunnuntai 16.8.2009

Tällaisia iltoja ei ollut Ylivainionkaan aikana. En muista suomalaisten koskaan innostuneen niin kuin tänä iltana Saalemissa.
Olin hieman myöhässä. Kello taisi olla jo 19, kun käännyin Sörnäisten rantatieltä Näkinkujalle. Seurakunnan rakennuksen oven edessä oli suuri joukko ihmisiä.

Minulla oli ollut yksi ylimääräinen ohjelmaesite ja olin tarjonnut sitä eräälle vastaantulijalle ja sanonut, että tilaisuuteen vielä voisi mennä, vaikka se olikin juuri alkamassa. Mies oli katsonut esitettä ja sanonut minulle, ettei sinne pääse sisälle. - Kyllähän sinne pitäisi päästä, olin vastannut ihmetellen miehen asennetta. - Käyhän katsomassa, mies vain väitti minulle.

Tosiaan. Saalemin edessä seisoi suurehko joukko ihmisiä. Hämmästyin todellakin, kun näin nuo jonottajat. Vahtimestarit päästivät muutamia sisälle pariinkin otteeseen. Ilmeisesti lähes parille tuhannelle ihmiselle tarkoitettu huoneisto oli täynnä. Jäin sitten juttelemaan parin ihmisen kanssa, vaikka ajattelinkin samantien lähteä pois. Ilmeisesti jälkeeni paikalle tulleet työsivät minua siinä jutellessamme sen verran eteenpäin, että yhtäkkiä olin aivan oven luona. Vahtimestari avasi jälleen oven ja sanoi, että neljä pääsisi taas sisälle. Yllätyksekseni olin siinä neljäntenä, mutta takanani oleva nainen työnsi minut sivuun ja tunki edestäni sisälle. Ajattelin, että OK, olenhan käynyt monissa hengellisissä tilaisuuksissa, että voinhan mennä sitten taas joku kerta ja olin juuri perääntymässä, kun vahtimestari osoitti minua ja sanoi: "Sinä pääset sisälle myös."

Ilta oli hämmästyttävä. Vaikka tulin uskoon jo Ylivainion kokousten aikoihin, niin tällaisessa innossa ja riemussa en ole koskaan ollut mukana. Morris Cerullon lapsenlapsi, nuori mies, aikuinen siis, aloitti kokouksen palavasti ja voimakkaalla julistuksella. Luulen, että useat antoivat elämänsä ensi kerran Jeesukselle ja Jumalan haltuun hänen kehotuksestaan. Kaikki tapahtui valtavalla innostuksella.

Morris Cerullo on jo vanha mies, 63 vuotta työssä ollut. Hän kertoi viettäneensä juuri vaimonsa kanssa 58. hääpäivää. Hän sanoi, ettei hän saarnaa. Hän juttelee uskoville. Lue lisää Cerullosta Netmissionin sivuilta. Kun hän alkoi puhua, muutamia lähti pois, sillä hän tosiaan ikäänkuin jutteli kuten oli sanonutkin, mutta vähitellen jotain ihmeellistä tapahtui. Ihmiset taputtivat, vilkuttivat, rukoilivat ääneen kielillä Cerullon kehotuksesta. Ihmiset olivat valtavan innoissaan.


Klikkaa tästä, niin pääset lukemaan kuvan tekstiä
En olisi uskonut olevani tavallisten suomalaisten kanssa hengellisessä tilaisuudessa. Se oli ihmeellistä! Olen todella iloinen, että kaikesta huolimatta pääsin sisälle. Cerullo sanoi, että 1620 ihmisen kokoustila on liian pieni, niin kuin tällä kertaa olikin. Monet tilaisuuteen halunneet eivät mahtuneet nyt mukaan. Ja kun nämä Pyhän Hengen koskettamat ihmiset lähtevät evankelioimaan Helsinkiä, tarvitaan taas jäähalli, messukeskus tai muu suurempi tila, jotta kaikki halukkaat mahtuvat kuulemaan Jumalan sanaa ja julistusta Jeesuksesta. Tilaisuus päättyi vasta noin kello 22. Ihmiset lähtivät kotiinsa iloisina ja rohkealla mielellä, niin kuin aikanaan Paavalinkin pitämästä kokouksesta (vrt. Ap.t.20:12). Kokousta oli mahdollisuus seurata myös Netmission kautta (katsojakapasiteetti 600 kpl). Tilaisuudesta on myös saatavana CD-äänitys.


Netistä löytyy myös tietoa Morris Cerullon työstä:

Videoita Googlessa
Videoita Youtubessa.

LISÄYS: Sekä Benjamin Cerullon että Morris Cerullon puheet 16.8.09 voi katsoa Netmissionin Streaming-arkistosta.

4 kommenttia:

 1. Hello there! I wanted to let you know that I have merged my two blogs. You were a FOLLOWER on my THE CHARMS OF ORDINARY DAYS blog but I have merged it with my VINTAGE COTTAGE HOME blog. I don't want to lose you as a follower so I hope you will come FOLLOW both blogs at http://vintagecottagehome.blogspot.com. I'm looking forward to seeing you there! Have a great day! Coralie Cederna Johnson

  VastaaPoista
 2. Ihana juttu että siekin pääsit. =)
  Onnenkantamoinen? =)

  Kaunista viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Mitä mieltä olet siitä, että kyseisellä saarnaajalla on tällaisista tilaisuuksista kerättynä miljoonien omaisuus. 12 miljoonan palatsi, kullalla sisustettu yksityislentokone (50 milj).

  VastaaPoista
 4. Jaa-a. Onpa rikas mies, jos niin on. Joskus kuitenkin tuollaisten väkijoukkoja liikkeelle saavien miesten ympärillä liikkuu monenlaisia huhuja. Muistan, miten Ylivainion kohdalla huhumylly pyöritti tarinaa siitä, miten ko. mies keräsi saavikaupalla rahaa pitämistään tilaisuuksista... Pötyähän se oli.

  Mitä mieltä Anonyymi on Madonnan Suomesta keräämistä rahoista? Montakos miljoonaa euroa mummeli keräsi lama-Suomesta?

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.