Kesälomalaisen Helsinkiä

26.7.09 sunnuntai

Viimeinen lomaviikko alkamassa. Eipä ole paljon tietokoneen ääressä tullut istutuksi. Kun läppärini keväällä alkoi reistailla, sain mukavasti etäisyyttä tietsikkaani, ja vaikka sainkin koneen kuta kuinkin kuntoon, pääsin jotenkin tietokoneettoman elämän makuun :), jota olikin sitten mukava jatkaa kesäloman alettua.

Eivät tässävielä onneksi syksyn pimeät ala, mutta pehmeä laskeutumisen tietokoneen ääreen taas voi vaikka pikku hiljaa aloittaakin, ennen kuin työkiireet taas painavat päälle.
Kuva: Disney
Tänä viikonloppuna on talossamme setvitty kellarimurtoja. Meidän rapussamme oli murtauduttu kahteen kellarikomeroon, meidän kakkoskomeroomme ja samassa kerroksessa asuvan naapurin komeroon. Viereisissä rapuissa oli myös rikottu kellarien lukkoja. Mitä on viety, en tiedä, koska kellarikomeroissa on pidetty vain sekalaista roinaa - suoraan sanoen - ei tosiaankaan mitään arvokasta. Meiltä on ilmeisesti pihistetty pari kulunutta tennismailaa ja naapuriltakin vain jotain pientä. Tavaroita oli levitetty pitkin lattiaa. Vietiinkö muiden rappujen kellarikomeroista jotain, en tiedä. Meillä ei kellarissa ole mitään ihmeempää eikä kai muillakaan naapureilla. Murtautuja oli nähnyt paljon vaivaa. Teräskoppien vahvat lukkopidikkeet oli jollain konstilla leikattu auki ja lukot väännetty irti. Myös kellaritilaan, joka oli urheilullisten ihmisten käytössä ja jossa oli pääasiassa miesten painonnostotankoja, jotain voimistelupenkkejä yms., oli menty rikkomalla ikkuna. Sieltäkään ei ilmeisesti ollut löytynyt mitään viemisen arvoista. Oven lukko oli kuitenkin myös rikottu. Kellarivarastotiloihin oli kuitenkin menty avaimella, joten rikollinen tai rikolliset voivat olla jopa talon omaa väkeä tai täällä joskus asuneita. Ikävää, kun tällaista tapahtuu.

Keväällä katosi lukollisista tiloista pyöriä, joita ilmeisesti joku talossa joskus asunut ja pyöräkellarin avaimen palauttamatta jättänyt tyyppi kävi puhaltamassa oikein pakettiauton kanssa.

Muuten kotirintamalta ei mitään uutta. Kissa täytti toukokuussa kymmenen vuotta ja koira saman verran kesäkuussa.

Taiteilijaystäväni Liisan kanssa kävimme pitkästä aikaa yhdessä kaupungilla. Tutustuimme mm. kaupungin museon elokuvatarjontaan ja katsoimme Kino Engel 2:ssa Helsingin historiaan liittyvän filmin Nikolai I. Tarkoituksemme oli alunperin käydä katsomassa näyttely VAROKAA MUSTALAISIA, mutta kyseinen näyttely ei ollut auki tiistaina, jolloin olimme Liisan kanssa liikkeellä.

Toisenkin ystäväni kanssa yritimme tutustua Helsingin historiallisiin elokuviin Kino Engel 2:ssa, mutta tulimme Helsingin kaupungin museoon liian myöhään. Sattui olemaan päivä, jolloin filmejä ei näytetty kuin hieman yli kahteen asti iltapäivällä.

Kuva: FreeFoto.com

Olen surrut Mäkelänrinteen uimahallin kiinniolemista. Se on ollut kiinni 19.6. asti. Onneksi se kuitenkin avautuu taas alkavalla viikolla. Kumpulan maauimalassa ollaan käyty pari kertaa. Aluksi arastelin sinne menemistä,kun en ole käynyt siellä ikuisuuksiin. Taisi olla 80-luvulla viimeksi! Kumpula osoittautui kuitenkin ihan mukavaksi paikaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.