Välipäivät

27.12.08 lauantai

Kun kunnollinen joulusiivouskin jäi tekemättä, olen lohduttautunut Marttojen viisaalla elämänohjeella: “Siivoa komerot vain jos aiot viettää joulun siellä”! (Löysin Niinuskan blogista)

Opettajan taipaleellani on ollut arkisia välipäiviä, jolloin on pitänyt olla työssä, vaikka harva oppilas on silloin kouluun vaivautunut. Nyt nämä välipäivät sijoittuvat melko taitavasti viikonlopun tuntumaan, joten monella on vapaata tänä vuonna enemmän. Koulumaailmassa ei kovin monta päivää ole mahdollista etukäteen sisäänkään tehdä, vaikka joitakin liikunta-, monitoimi - ja/tai muita puuhalauantaita yritetäänkin syksyyn mahduttaa.

Nyt kun saadaan olla kotosalla, jos saadaan ja vaikka ei saataisikaan, niin jouluruokien nauttimisen (ja niiden rippeiden) lomassa voisi muistaa vaikka hampaitakin. Leutolan blogista löysin tämän hampaisiin liittyvän videon.

"Uudella tietokonepelillä lapset oppivat tehokkaampaa suuhygieniaa. Tutkimuksessa pelurit pesivät hampaansa paremmin kuin ilman peliä hampaansa harjanneet."

Jos linkki ei toimi niin katso tämä YouTubesta suoraan: A new computer game that guides children as they brush their teeth.

Välipäiviä mietti...Murphy joskus pari vuotta sitten: "Välipäivät, -mistähän ovat nekin nimensä saaneet? Kaikki päiväthän ovat joidenkin toisten päivien välissä. Sarille välipäivät tarkoittavat päiviä jolloin ei mitään saa aikaiseksi. Pyhät ovat tulossa ja toiset pyhät juuri olleet, kaikki ovat väliaikaisessa tunnelmassa ja kauppojen varastot tyhjät. Leipomot eivät toimi ja vain eineksiä sekä pakasteleipää on tarjolla."

Täytyy lähteä kauppaan, pyykille ja mahdollisesti siivota jonkin verran. Illemmalla tai sitten huomenna käydään ehkä katsomassa, toimivatko ledtuikut vielä lyhdyissä haudalla.

EDIT: Koska Helsingissä ei ole enää sitä vähäistäkään lunta, kuvituksena on setäni ottamia valokuvia Ristiinasta, jossa tällä hetkellä on lunta ihan riittämiin. Kuvat ovat tässä blogissani setäni luvalla. Sain kuvat eilen sähköpostissa ja ne ovat tältä joululta.

Jihuu! Meillä paistaa aurinko! !! Kello on juuri nyt 12.04.

3 kommenttia:

  1. Kiitokset "keksikommenteista." Jos niitä ohjeideni mukaan joskus teet niin toivottavasti onnistuvat. Mukavaista alkavaa Uutta Vuotta Sinulle. ;-)

    VastaaPoista
  2. Taidanpa kokeilla tässä ihan lähi aikoina. Kiitos vaan reseptistä!

    VastaaPoista
  3. ... Hei Marja-Leena. Mukavaa, oli ilmestynyt uusi "naama" lukijoihin. Sinulta näkyy löytyvän luettavaa ja katsotavaa -ihanaa!

    VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.