Oispa joulu ainainen

JOULUPATJA Kuva: joulumaa.eu

"Joulupatja o mu omakeksimä perinne, mink mää tahtoissin lanseerat niil ihmisil, ketkä tahto viättä lepojoulu.

Joulupatja tehrä nii, et jouluaattoaamun sänkyst raahata patja keskel olohuane lattia peittoines tyynyines päivines. Ympärs asetella ruakka (mitä ei ol itte tehty vaa myyjäisist ostettu taik jonku ahkeran jouluihmisen laittama), namei ja uussi kirjoi ja mitä muit paketei onka sattunu saama.

Siäl peito al sit maatta uuttevuatte saak, käännetä välil kirja sivui taik kylkke ja ojenella kätt kohren konvehtei. Viarai ei saa tul käymä, eikä itte kuulu käyrä missä.

Ei ol väli onk yksinäine, pariline taik perheline – joulupatja o joustava ratkaisu. Ko siit nousse, o niin kyllästyny makkamisse ja niin täys tyäntouhu ja toiminna ilo, et sitä riittä pitkäl kevässe."

Heli Laaksonen

Tämä Heli Laaksosen runo tuli minua vastaan jo joskus paljon ennen joulua, kun selailin Kirkko ja kaupunki -lehteä no 47, jonka ilmestymispäivä oli 10.12.08. Etsin äsken vielä tuon lehden käsiini tai oikeastaan vain aukeaman, jossa tuo runo oli ja jonka juuri tuon runon takia olin laittanut talteen.
Itse asiassa vietin joulun suurin piirtein (jonkin verran omiin oloihini soveltaen) runon ohjeiden mukaisesti. Suosittelen ensi jouluksi niille, joille vastaavanlainen ylellisyys on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.