Lunta, lunta ja lunta sekä jäätä12.3.09

Parin viikon sisällä on satanut lunta aika tavalla. Jokohan ollaan puolessa metrissä. Alkuviikosta vietiin tästä meidänkin nurkilta pois ison kuorma-auton lavallinen lunta jonnekin. Myös pieniä 3-5 asteen pakkasiakin on ollut pitkän aikaa. Kello on nyt kahdeksan paikkeilla aamulla ja pakkasta on parisen astetta. Eilen otin iltapäivän jo hämärtyessä kuvia lumikasoista pihallamme. Päivä oli ollut sen verran lämmin, että pihanlaatoitus suli jo näkyviin.Lapset ovat laskeneet liukurilla noista lumikasoista. Sementillä on kuitenkin tullut äkkipysähdys. Saa nähdä, joko pian lumet sulavat kokonaan pois. Viime viikonloppuna lunta tuli kuitenkin lisää joka päivä, vielä maanantaina ja tiistainakin satoi lunta, välillä jopa rakeita. Autotkin olivat aika lailla lumen armoilla. Kadut olivat todella jäisiä ja liukkaita.

Postaan nyt tähän vähän noita lumi ja jääkuvia tältä talvelta, kun toivon sään jo kohta sulattavan pois koko valkeuden. Jääpähän sitten joku muisto tästä lumisestakin talvesta. Viime vuonnahan talvea ja lunta oli Helsingissä vain noin yhden viikon verran.Tiistaina 10.3.09 lunta oli pihallamme vielä näin paljon. Kuva on otettu ikkunasta noin kello viisi iltapäivällä.


Ja tämä kuva sillalta on otettu puolen päivän aikaan maanantaina 9.3.09. Satoi lunta, vaikka sitä ei varsinaisesti kuvasta huomaakaan.
Ylläoleva kuva on otettu varhaisella koiralenkillä keskiviikkoaamuna. Töihin lähtöä edelsivät lumityöt monilla autolla liikkeelle yrittävillä. Hieman mekin lumessa möyrittiin.Tuttu penkkikin nukkui lumipeiton alla.Laitan tähän vielä pari jäistä kuvaa,kun ei tiedä, milloin on taas jäinen talvi. Ehkä jo ensi vuonna?Nämä jääkuvat ovat viime lauantailta 7.3.09.


Tämä kuva on helmikuulta 11.2.09

3 kommenttia:

 1. Hienoja talvisia kuvia! Tosiaankin on teillä paljon lunta ja jäätäkin, kunnon talvi siis! Talvella 2006 jonka vietin Helsingissä asuntoani myydessä, niin oli paljon lunta myös.Muistan, että sitä riitti ihan maaliskuun loppuunkin asti.

  VastaaPoista
 2. Niin.

  Olisi hienoa kun bloggaajaystäväsi alkaisivat ottaa tervehdyskuvia juuri tuossa penkissä.

  Sama kuin koululaiset Neljän Sepän patsaalla muistokuviksi.

  Voitko antaa jotain viitettä missä se penkki ja silta on?

  VastaaPoista
 3. Lunta onkin hyvä olla :) Siinä on valoa mukana.

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.


Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.